Múlt héten volt a születésnapom, nagyon sokan köszöntöttek a Facebook-on, egyenként köszöntem meg! Telefonon is sokan hívtak, nagyon jólesett. Az Ördögoromban volt a családi köszöntés csütörtökön, anya megcsinálta az ország tortát, finom volt. Pénteken színházban voltunk Ágival a Margit szigeten, jó volt, de nagy volt a meleg. Előadás után az Ördögoromba jöttünk kocsit cserélni és a paddle-t elvinni, anyáék már aludtak, felébresztettük őket. Születésnapokat ünnepeltünk a hétvégén Taksonyban, sokan voltunk, Cudar és Zalán sátorban aludtak. 1,5 órát paddleoztam, kajakoztam is (az sokkal nehezebb), gyönyörű volt, Ági aggódott, mert sokáig elmaradtam. Hatalmasat aludtunk mindketten a hétvégén. Vasárnap este eljött Éles Csaba az Ördögoromba felköszönteni, egy TRX-et kaptam tőle, már használom! Hétfőn volt Ági születésnapja, vittem ajándékot, virágot és tortát – örült. Ma reggel korán jött Anett, azt mondta jól ment a torna, friss voltam, utána Zita is megdícsért!

Születésnap az Ördögoromban:

A csalad, 2012.08.23.

Hétvége a kisdunaparton:

Kutyát sétáltatunk a kisduna partonÁgi kajakozik a kisdunánZalán a stégen a szomszéd kiskutyájávala kisdunaparton egy fa alattkajak (nem borultam be!)Gyöngyivel, Ágival és Rocky kutyával a fűzfák alatta szomszéd kiskutyájával a parton

Úton a margitszigeti Holdudvarba és úton a Szabadtéri Színházba:

Ági, indulunk

 

Nagyon sűrű programom volt! Múlt szombaton indultunk Neretvára, délben meglátogattuk Dani anyukáját, aztán Szigligeten aludtunk, Verebély Tiboréknál, egy 100 éves házban. Kicsi, de nagyon szép volt. Este beszélgettünk. Hajnalban keltünk, ötkor indultunk tovább. Jól éreztem magam, szörföztem, paddleoztam, windszörföztem, úsztam, kicsit kiteoztam is. Jobban ment, mint tavaly, a paddle sokkal könnyebb volt! Játszottunk, pl. egyensúlyozni kellett egy kötélen, Papp Lajos nagyon ügyes volt. Nagyon sok, kb harminc ismerős volt Neretván. Egy este voltunk Dubrovnikban is, két autóval. Göltl Balázs, Papp Lajos, Minyon, Zsuzsi, Borsó, Kiricsi, Svéd – mindenki kipróbálta a paddle-met. Jó volt újra együtt lenni! Kagylót, halat ettünk. Pénteken éjjel jöttünk haza. Délig aludtam, jó fáradt voltam. Vasárnap délután Velencén paddleoztunk Ágival, sajnos sok szúnyog volt, de élveztem, jó volt a víz, úsztam is. Este Kismarty Zsuzsi és Balázs sukorói bulijába mentünk, táncoltam, sokan voltunk, jó volt. Ági szüleihez mentünk hétfőn ebédre, ott volt az egész család. Jó hangulat volt, fürödtünk, finom volt az ebéd, gombócot főzött Edit. Az este nagyon jól sikerült, a Citadelláról néztük a tűzijátékot, Ágival,Pizzával, Zalánnal, isteni volt. A lépcső nem volt egyszerű, de kaptam lámpát Pizzától. Találkoztunk egy ismerős windszörfössel, beszélgettünk, 11 körül értünk haza. Ma elkezdődött a munka, voltam Móninál és speedfitnessen.

Péter Zalánt löki be a vízbe (Ági szüleinél)Zalán ugrikCsobbanástüzijátéka Citadellánál Ágival, Pizzával és Zalánnalkis esti séta a GellérthegyenBudapest éjszakatüzijáték

Neretva

Peter a neretvai házból készítette ezt a képet, a Facebookra töltötte fel tegnap, onnan mentettem le. Mindennap skypeolunk, jól van, élvezi a társaságot, a tengert. Paddle – jól megy, tegnap nagyon messzire ment, már hullámzott a víz, challenge volt, mondta. A szörf – nehéz, de küzd, tavaly még nem sikerült felállnia a hullámzó vizen, kite – azt mondta 1 másodperc volt.

Szigliget, első este

Ezt a szigligeti képet az első este készítette Peti, MMS-ben küldte el szombaton, ma éjjel kaptam meg a Vodafontól (nem tudok képet fogadni a telefonomra) az értesítst, hogyan tudom letölteni, azaz öt nap után, :-(.

2012.08.14.

Csaba Anikó: Múlt hét végén megváltoztattam a Facebook borítóképemet. Már egy ideje mentettem Péterrel kapcsolatos fotókat, hogy ahányszor kinyitom (ez gyakran fordul elő), mindig azt juttassa eszembe, hogy HALADUNK! Pénteken végre Péterrel együtt végignéztük a „gyűjteményt”, és ő is olyan fotót akart, ahol sportol. Amit eredetileg gondoltunk, azt valamiért nem tudtam megfelelően átméretezni, így e mellett döntöttünk:

Csaba Peter

Már a próbálkozás közben is tapasztaltuk, hogy a csak pár másodpercig látható képeket is lájkolják. Elkészült, felkerült a kép, és valamiért nagy figyelmet kapott, azaz negyvenvalahányan lájkolták, írtak hozzá. Külön jól esett, hogy tegnap egy közösség, a HungaSurf is megosztotta az alábbi szöveggel:

Megakadt a szemem ezen a képen, és mindenképpen úgy éreztem érdemes megosztani! Azok számára, akik nem tudnák röviden összefoglalnám miért is olyan örömteli látni ezt a fotót. Csaba Pedro, egy nagyon tehetséges kite, wind és hullámszörfös, akit néhány éve kite-ozás közben szerencsétlen baleset ért, aminek következtében lebénult, illetve a beszédközpontja is sérült. Az orvosok szerint az is kétséges volt, hogy sikerül e újra beszélni megtanulnia, és rendesen mozognia. Ma, sok év után újból szörfdeszkán látom állni Petit ezen a képen. Gratulálunk a kitartó küzdelemhez, és együtt örülünk Pedroval és családjával, hogy már ennyire felépült!

Ezen az oldalon is rengeteg „támogató” lájk érkezett. Amikor este Péternek említettem, nem akarta elhinni, hogy százat meghaladó ez a szám. Nem ismerem a HungaSurf-öt, de nagyon hálás vagyok a megosztásukért, hogy van legalább egy közösség, egyesület, közösségi oldal, amelynek a támogatását érezheti Péter, nem mindenhol felejtették el.

Indulás, 2012 08 12

Ismét én írok, Péter ugyanis nincs otthon. Szombaton Minyonnal és Minyon barátnőjével, Borsóval elutazott Neretvára, egy hétre. Ági sajnos nem tudott menni, így Minyon bevállalta, hogy Pétert is viszi a nem kevés cuccával. Szombaton megálltak Dani mamájánál Balatonon, Szigligeten töltötték az estét, ott is aludtak és vasárnap hajnalban indultak tovább. Kismarty Zsuzsi és Göltl Balázs házában laknak, Pétert a nappaliban szállásolták el, erre felkészülve vitt füldugót és szemmaszkot, J. Vasárnap a megérkezés után szörfözni próbált, azt mondta, nehéz volt. Tegnap paddle volt a soron, elégedett volt. Utána Dubrovnikban voltak, késő este beszéltünk vele. Szurkolunk és reménykedünk, hogy jó lesz ez a hét!

Erdély, Szováta 2012.

(Csaba Anikó: ezeket a felvételeket Péter készítette :-), )

Autóval mentünk Erdélybe, Jojó, Andris, Ági és én. Szovátán voltunk egy hétig. Ági még sosem volt Erdélyben. Először egy napig fent laktunk iskolásokkal egy menedékházban, utána Szovátán nagyon jó helyen, Andrisék nyaralójában. Nagyon jó volt. Úsztam a Medve tóban, öt tó van ott, két sós, három nem. Tömeg volt, Úristen. Iszapúszás – nagyon sós volt a víz, lementem 2 méterre és vastag iszap volt. Furcsa. Azt mondta Józsi, hogy 15 alkalommal kéne mennem októberben, jót tenne. Faluvégi Andris kocsijával voltunk, Csíkszeredán is megálltunk. A Szent Anna tó fantasztikus volt, Ági azt mondta, menjünk vissza kempingezni, esetleg anyáékkal együtt. Meglátjuk.

Négyszer is voltunk a Medve Tónál. Sok helyen jártunk. Háromszor voltunk Andris nagyszüleinél, nagyon aranyos, derűs bácsi és néni. Palacsintát is sütöttek nekünk. Jojó és Andris nagyon aranyosak voltak, jó volt velük együtt lenni! Ezer falu, templomok, patakok – megálltunk nézelődni, fényképezni. Szombaton estére értünk haza, egyből Nándiékhoz mentünk, beköszöntünk. Újra munka, hétfőn úszás és kondi, kedden speedfitness és Móni. Tegnap Ördögoromban voltunk este, anya és apa házassági évfordulója volt, Ági finom rizskochot sütött. Sokat játszottam Gabóval, csuda fazon, kisajátított magának.

Csaba Anikó: Mai sms Péteréktől:

Este megyünk Tatáékhoz vacsira (ő Andris nagypapája), ordás palacsinta is lesz, :-). Tegnap szalonnát sütögettünk.

A csapat

Balatoni videók

Péter készítette ezeket a videókat, apránként tudom feltölteni őket:

A vitorlázás, Péternek csak a hangját halljátok, ő a narrátor, próbálja beszééltetni a többieket:

Vihar. Ez a kedvenccem.  Mindig azt mondogattam, egyszer szeretnék egy nagy balatoni vihart látni. Múlt héten ont akkor volt vihar, amikor haza kellett utaznom, de Péter felvette nekem videóra:

Kacsaetetés Füreden

Ugrálás

Dóri a kalandparkban