Ismét BALATON!

LaciMi 2PéterLaciGabóHázDörgicseSupPéterSárkányBalaton-felvidék nemzeti parkCsókKét Csaba LászlóHajtányonLevendulákPedroSzöörf, surf, szörfözésHarc keresztapávalSünuzsonna

Nem tűntem el, múlt pénteken lementünk a Balcsira, és tegnap jöttem haza. Mikor megérkeztünk, viharos szél volt és vívódtam, hogy melyik partra menjünk. Megnéztem a déli oldalt, és úgy döntöttem, hogy nem ezt választjuk, inkább Tihanyba mentünk. Nagyon kellemes volta hét, paddleztünk, szörföztünk, sétáltunk, meditáltunk, együtt voltunk anyáékkal és Orsiékkal. Szombaton a piacon voltunk, ott is reggeliztünk. Meglátogattak minket Eszter és Csaba Laci, hoztak egy csomó málnát. Eszter most csinálja a motoros és vitorlásvizsgát. Ágival megnéztük a levendula kiállítást is. Nem gyakoroltam, csak keveset meditáltam, pihentem! Apa egy napra feljött Pestre, dolga volt, de visszajött, hogy segítsen a gyerekekkel, mert Gábor dolgozott. Anya elutazott Prágába.

Taksony, Riccione, sünök, fürdés, videók!

NándiKisduna Taksonycsaládi ünnepség TökölönApa érmeiPéterÁgiPeppéék vendégségbenPéterdinnyevirág rokonTaksonyPéterfecske

Sünfészek4 sünöcske az ötből

Gábor, PéterRajt! 2012 06 21Ugrás! 2012 06 212012 06 21

Pénteken este a Duna mellé, Taksonyba mentünk Ágival. Ági papájának,  Nándinak ott van felújított háza,  a víz mellett. Összesen 5 napot voltunk ott, csak tegnap este jöttünk haza Csepelre. Paddle-ztem, jól ment, Ági kajakozott, jól éreztük magunkat. Egy nap négyszer is paddleztem, háromszor állva, egyszer kajakoztunk Ágival. Hatalmasakat aludtam, Ági is, Csepelen nem mindig sikerül. Ági dolgozott, novellát kellett írnia, én számítógépeztem. Isteni az új laptop, 500 giga, nagyon jó, picike, könnyű is, fantasztikus, megszerettem. Egyszer láttam egy nagy teknőst, vidrát, halakat. A vidra egy siklót vitt a szájában. Egy hal kiugrott, amikor paddleztem Ágival, aki nagyon megijedt, a felhúzott térde alatt, a deszka felett ugrott át a hal. Sokat mentünk Ágival kettesben is, romantikus, nagyon változatos a folyó. Sokat mentünk Ágival  ülve, kajakoztunk a paddle-n, én nézelődtem, Ági evezett, még sebes a kezem.  Kevesen fürdenek, nagyon nyugis.  Csepelen nyüzsgés van, itt semmi. Az elején, pénteken nagyon féltem a mólón bemenni, aztán belejöttem. Egyedül is voltam  többször naponta. Nyugalom volt, szombaton Tökölön voltunk vendégségben, sokan. Kipihentem magam! Sok szép madarat is láttunk, nem tudom, milyen fajta volt, én még nem láttam ilyet. Ági főzött, ettünk halat is, ínyencek voltunk!

Apa vasárnap megjött a VB-ről, de csak ma találkoztunk vele. Mutatta az érmeit, nagyon örültem! Az Ördögoromban sündisznómentés volt, idefészkeltek, de a Rozi kivette őket, ezért átadták a szomszédba az öt kicsit, éss később a mamát is.

Ma kognitív foglalkozás volt, Bálint Éva nagyon megdicsért, felvételt csinált három ember  az óráról. Utána úsztam, de csak 1km és 200 métert, a paddle megerősít, de fáradt voltam. Délután otthon beugrottam a medencébe, és mind a kétszer a lépcsőn jöttem ki, egyedül, először. Tudom, hogy másoknak nem nagy dolog, amit csinálok, de én érzem, hogy fejlődök!


 

Laptop, színház, buli

Pénteken vettem egy új laptopot, Fehér Zsolttól, sokat segített, átmentettek mindent a régi gépről, ami elromlott. Este buliban voltunk Ágival, találkoztunk Csaba Eszterrel, nagyon jól éreztük magunkat, táncoltunk is. Éjfélkor mentünk haza. Apa szombaton elutazott Riccione-ba, ahol masters világbajnokság van. Hétfőn (100 m gyors) ezüst, kedden (200 m gyors) bronzérmet nyert. Így tovább! Az autót pénteken szervizbe kellett vinni, mert elromlott a bowden, hétfő reggelre lett készen. Jól aludtam minden nap! Szombaton kondiztam Csepelen, nagyon jó volt, este uszodába mentem. Csepelen van egy nagyon szép, 50 méteres medence és 3 csúszda, csúszdáztam is, kétszer. Ági vitt el, és értem jött. Vasárnap az Ördögoromba jöttünk, kajáltunk anyával, kipróbáltam újra a Joya gurulós cipőt sétához, nem tudom, kicsit bénán néz ki. Amíg mi sétáltunk, Ági befejezte az OORI-ban, az OORI-nak a terapeuta olimpiáról készített képek igazítását és mentését. Este Ágival színházba mentünk, „Ciki” volt a címe, és nagyon jó volt. Avantgarde darab, a Vendel utcában volt, anya régen itt járt gimnáziumba. Utána este kicsit beszélgettünk Eszterrel és néztük a labdarúgást. Hétfőn Ági vitt az OORI-ba, úszásnál másfél hossz pillangót tudok megcsinálni, kétszer is. Anya jött értünk. Torna volt délután, aztán már kocsival elmentem először a laptop.hu-ba, leadtam az Outlook jelszavakat, és elmentem a bankba, pénzt kivenni, egyedül. Késő lett, már nem mentem akupunktúrára, hanem hazamentem Csepelre. Kedden délelőtt az Ördögoromba jöttem, egyszerre értünk oda Gáborral, rohantunk a Rezgetőre, aztán Móni, szóval a szokásos kedd. Jól ment a lovaglás, a vágta most különösen, egy héttel ezelőtt még nem volt jó, most uraltam az egészet! Élveztem! Gábor jött velem mindenhová, nagyon jó volt egy egész napot együtt lennünk! Jó későn értünk haza, korán lefeküdtünk, és megint jól aludtam. Ma délelőtt jól ment a logopédia, Zita megdicsért, utána akupunktúrára mentem, jó érzés volt. Aztán elmentem a laptopért, most szinkronizálom a telefonnal.

A keddi lovagláson készült videó: Péter már szár nélkül ügetett!

És hogy össze lehessen hasonlítani, feltöltök egy tavaly decemberi ügetős videót. Péter szerint ugyan nincs különbség a kettő között, de egyöntetűen lehurrogtuk, hiszen akkor még ügetésnél mindig szárral lovagolt, most meg anélkül!

Szombaton esett, Edit és Nándi takarított Csepelen a felújítás után, utána Nándi meghívott minket Ágival étterembe. Én békacombot ettem. Érdekes volt, méretes, nagy adag, nem tudtam megenni. Vasárnap ebéd után Velencére mentünk, déli szél volt, 25 kilométeres, meleg szél. Egyszer 50 másodpercig trapézoltam, aztán cseréltem Ágival, utána még egyszer megpróbáltam. Nehéz volt, úsztam a végén, elfáradtam. Ilyen erős szélben most használtam először trapézt! Egy éve 10 km-es szélben próbáltam, most 25 km-esnél sikerült! Örültem. Utána hétfő szokásos nap. Este akupunktúrára kellett volna mennem, de szakadt az eső, úgyhogy nem vállaltam be, helyette hangfürdőre mentünk Ágival, apa is jött. Kedden voltunk lovagolni, nagyon élveztem és megpróbáltam négy alkalommal a vágtát. Féltem, de jó volt. Ma akupunktúrán is voltam, itt a kép. Anettel ma kargyakorlatokat is csináltunk, egész jól ment. Úszásnál is úgy érzem, jobban megy a pillangó.

Útközben fotózta PeterBékacombbalAkupunktúraHangfürdő