Tihany, Belső tóA BalatonPeti...Autobol -dugóban állva - fotozta Peti 2012 Tihany, PünkösdKirándulásBalcsi Keresztapával Apa, az érdeklődőVendégségben, kényelembenPaddleGabó dolgozik

Csütörtök a szokásos volt, délután elmentünk a Human Body kiállítást megnézni apával, Harsányi Dorkától kaptam jegyeket. Félelmetes volt, emberek vannak kipreparálva, mindent megmutattak. Tetszett végülis. Péntek is a megszokott volt, kivéve, hogy Gelányi Laci nem jött, így délután összepakoltunk és lementünk Balatonra az ünnepekre. Ági nem jött, dolga volt. Szombaton paddleztem és szörföztem, jó volt. Nagyon megindult, jó volt a szél, a hullámzó vízen nehéz volt a paddle-t egyensúlyozni, többször beleestem, legalább tízszer. Szörföztünk apával a tihanyi szabad strandon, és este sétáltunk a Belső tónál. Kavicsot hajigáltunk, versenyeztünk, az egyenlő esély érdekében mindenkinek bal kézzel kellett dobnia. Gábor aranyérmes lett. Ők visszamentek, mi apával körbesétáltuk a tavat. Vasárnap Eszterhez mentünk mindannyian Csopakra, sok finomsággal fogadtak minket. Aztán kerestük apával a helyet, de nem találtuk, ahol jól lehet paddleval menni, végül újra Tihanyban kötöttünk ki, 1,5 órát paddleztam. Kicsit instabilnak éreztem, de nem estem be, végig ura voltam a deszkának! Délután vendégek voltak, Balázs és Éva, beesett Esztó, Ildi, Leticia és Bocika, sajnos ők nem maradtak sokáig. Eszter ugrált, ügyes volt, elégedett voltam. Este Gábor, Gabó és én kirándultunk egy kicsit. Együtt vacsoráztunk, jó volt. Nagyokat aludtam, jót pihentem, és hétfőn délelőtt csodaszép időre keltünk, de elkezdett dörögni és zuhogni az eső, nem is tudtunk elindulni, otthon ebédeltünk, és csak utána indultunk el Pestre. Bosszantó volt, hogy Almádiban már megint sütött a nap, de már nem álltunk meg lepakolni. És persze Pesten is sütött a nap, de később szakadt az eső. Heidrich Laci telefonált, hogy nyárra vendégül látnának Mosonmagyaróváron. Siettem haza Ágihoz. Örült nekem. Kedden sokat mászkáltunk apával, mivel jókat aludtam, nem voltam fáradt. Jó napom volt, finom kecskekolbászt vettünk. Anyu is evett belőle, nem tudta, hogy kecskéből van. Este újra nem tudtam aludni. Ma volt Zita és délután Anett, délben akupunktúrán voltam. Mindjárt megyek Mónihoz.

Etyeken Ágival

Csütörtökön voltunk az éves kontrollon Tamás Gertrúd doktornőnél. A Klinika előtt találkoztunk anyáékkal, én Budakesziről jöttem. Időben odaértem, parkoltam, stb, egy évvel ezelőtt voltunk itt utoljára. Megvizsgált Gertrúd és azt mondta, hogy aszpirinből elég a fele, azaz napi 1-t kell szednem, a Kepprát még szednem kell, majd ősszel visszatérünk rá. Láttuk, hogy Csűri Mari táblája kint volt az ajtón, kiderült, dolgozik megint. Bementünk hozzá. Nagyon örültünk, hogy jól van! Megható volt, hogy időnként szokta nézni a blogot, követi, hogyan fejlődök. Azt mondta, megtapasztalta a másik oldalt, és erőt merített belőle, Utána Rómaira mentem, Borihoz, sajnos elkéstem, de megértő volt. Aztán hazamentem az Ördögoromba. Pénteken a szokásos, este úszás volt a Kondorosiban, egyben úsztam 1 kilométert!!!

Szombaton Etyeken voltunk Ágival és Katával, kalandos volt, busszal mentünk a Moszkva térről. Találkoztunk Éles Csabával, Lőrincz Matyival, sok mindenkivel. Kicsit táncoltunk. Busszal jöttünk haza, éjfélkor. Az is kalandos volt. Nem volt nálunk a Naphegy kulcsa, így az Ördögoromba jöttünk aludni, a busz elhozott egészen a Törökbálinti útra.

Vasárnap korán keltünk, Pizza és Zalán 9-re jött értünk, Forma1 gyorsasági verseny volt, Pizza tesztvezetést vett, és Ági fotózta. Utána Taksonyba mentünk, Ági szüleihez. Este még eljöttünk a kocsiért Ördögoromba.

Hétfőn új órarend van, később kezdődik a logopédia, aztán úsztam, fárasztó volt. ½ 3-kor autóval elhoztam Anettet az OORI-ból az Ördögoromba, ő az új terapeuta Timi helyett. Az óra után akupunktúrára mentem, aztán Ördögorom, és végül haza.

Kedd is mozgalmas volt, nem sorolom. Power-plate, azaz rezgő, utána Móni. Aztán egyedül lovagoltam, póráz nincs, ügettem, nagyon jó volt! És útközben (kedden apa vezet) beállítottam a telefont, látom rajta az e-maileket! Este szinkronmasszázs.

Ma Zita nagyon megdicsért, utána akupunktúrára mentem. Apa nem volt itthon, Szarvasra kellett mennie, kicsit szőlőt metszettem a kertben! Aztán jött Anett, tornásztam.

 

PétercsapatúszázKata, PéterTörökemberEnikőoori

 

Ági fényképezni volt szombaton az OORI-ban, elkísértem. Dzsemboli – Oolimpia volt, ápolók, terapeuták versenyeztek, és Ágit kérték az uszodába fotósnak. Elején az úszást, aztán a kondit néztem. Drukkoltam. Kondiztam is, és néztem a versenyeket, az ergon stoperrel megnéztem a reakcióidőmet, sajnos nem volt elég jó. Elmentünk ebédelni Rómaira, kellemes volt, kicsit drága. Utána Csepelen filmet néztünk, és ½ 9-kor nagyon álmosan elaludtam, 12 órát aludtam egyhuzamban, így sajnos kihagytuk Molnár Karesz és Tomi esti buliját, sajnos. Vasárnap Ördögoromba mentünk, friss és üde voltam. Együtt voltunk mind, ebéd után az Irhásárokba mentünk játszótérre apuval és Gabóval, a lányok és anyu fényképeket töltögettek, cserélgettek a számítógépeken. Hétfőn jó volt a logopédia Mészáros Évával, egyedül úsztam – Enikő már nem dolgozik, babát vár – egyben 30 hosszat! Utána akupunktúrára mentem, de még nem voltak ott. Ezért hazamentem az Ördögoromba ebédelni, aztán újra visszamentem, és utána hazaautóztam Csepelre. Kedd is mozgalmas volt, rezgés – azt hiszem hasznos, szerintem ezért ment jobban az ugrálás is Tihanyban. Előtte Csepelen még gyengén ment, ezelőtt egy évvel egyáltalán nem ment, látványos a változás.  Utána Móni kezelt (Óbuda), aztán gyorsan rohantunk Pátyra lovagolni, aztán vissza újra Rómaira, szinkronmasszázson voltam. Közel kétórás, egyszerre ketten masszíroznak, szimmetrikusan. A végén elmentek, kicsit otthagytak, talán elaludtam. Jólesett. Ma délelőtt jó volt a logopédia Zitával. Én is elégedett voltam! Aztán akupunktúrára mentem – kicsit fájt –  utána a bankba mentünk apával, találkoztunk anyával, és hazajöttünk. Rendezgettem az e-mailjeimet, a Facebook-ot nézegettem. Lassan készülődök, indulok Mónihoz.

Közös balatoni hétvége

 

Múlt pénteken délben elindultunk Balatonra, nagyon szép idő volt, ezért először jót sétáltunk. Ági tanfolyamon volt pénteken, ezért ő este jött utánunk. Szombaton (Ági, anyáék, Orsi, Gábor, Gabó, Lacika, én) elmentünk a piacra, ott reggeliztünk, aztán a strandra mentünk, nem volt jó, mert a gyök elromlott, bonyolult szisztéma, apa és Ági nem tudták megszerelni, én sem tudtam. Ezért paddle-oztam, később szörföztem, miután Andreas adott kölcsön egy másik gyököt. 30 km-es volt a szél, apa is megpróbált szörfözni és paddle-ezni. Gáborék Ágival biciklizni mentek. A strandon találkoztunk. Vasárnap együtt reggeliztünk mindannyian a teraszon. Aztán a strandra mentem apával, a többiek fagyizni mentek bringával, Füredre. Újra belevágtam a szörfbe, kicsit jobban ment, mert nem kellett kínlódni a szereléssel, ügyesebbek voltunk. Apa nagyon ügyes volt, Ági is, mikor megjött a fagyizásból, nagyon ügyesen ment! Paddle-eztem és szörföztem, nehéz volt, de könnyebben tudtam felállni, mint tavaly. Sokat ugráltam Gabóval, magasabbra tudtam ugrani, mint tavaly.  Hétfőn reggel összepakoltunk és Budapestre jöttünk, esett az eső. Megálltunk Fűzfőn és beadtuk a gyököt Horváth Ferihez, most telefonált, hogy sikerült összeraknia. Jó három napunk volt, jó volt együtt is lenni és élvezni a Balatont. aztán megint lazább hetem volt sajnos, mert Timi lemondta a heti tornát, és Móni sem volt kedden. Voltam lovagolni, megálltunk Telkinél, ott van egy kecskefarm, vettünk sajtokat. Ma Zita megdicsért, nagyon jól ment a logopédia, azt hiszem szerintem is most volt a legjobb, írást gyakoroltunk. És aztán jól ment Anettel is a torna. Ma délután Agnival és Borisszal találkozom, megyek úszni este, aztán Pölössel és Gáborral találkozunk, Ági megy a pálinkafesztiválra, lehet, hogy én is.

Csaba család Közös reggeli a piacon

Köszönöm Attila, amit írtál!

 

Nagydörgicse 2012 05 01Ági 2012 05 01DörgicseDörgicse RomtemplomBringás látogatás - BalatonakaliGabóLacibaba

Pénteken este 11-re értünk le Tihanyba, Gáborékhoz. Éjjel nagyon hideg volt, reggel szép időre ébredtünk. Sétáltunk Balatonfüreden, mindannyian egy kocsival mentünk (Ági, Orsi, Gabó, Lacika, Gábor és én), fagyiztunk is. Utána megnéztük a tihanyi biopiacot, ettem szalonnát, finom volt. Onnan gyalog sétáltunk haza Orsiékhoz. Ebéd után Tihanyba mentünk, a strandra, paddleztünk. Fáztam, hideg volt a víz, ruhában voltam. Este beszélgettünk a teraszon, Nándi és Zozika is ott voltak. Vasárnap elmentünk focizni Sajkodra, Gábor úszott is. Délben elmentünk a tihanyi strandra, paddleztünk, Lala kite-t oktatott, de kicsi volt a szél. Kipróbáltam azt a sárkányt, amit Éles Csaba hozott Kínából, nagyon szép volt, jól repült, sokan megnézték. Köszi Csaba! Már lassan egy éve kaptam, és most próbáltam ki. Este Dörgicsén kerestünk szállást, két apartmant is próbáltunk, de tele volt. Megnéztük a romtemplomot, nagyon szép! Lent találtunk szállást Akaliban, ott vacsoráztunk is. Nagyon jót aludtam. Hétfőn lementünk a strandra, különösen jól ment a paddle, sima volt a víz, kétszer próbálkoztam. Gábor, Gabóval és Orsi odabicikliztek, nagyon jó délelőttünk volt. Este kirándultunk Pécselyre, megmásztuk a várat, nem volt egyszerű, egész nap paddle, utána kirándulás, gyaloglás, létramászás! De megérte. Gyönyörű volt a kilátás. Megint Akaliban aludtunk. Reggel ismét paddle, jól sikerült, már háromszor mentem, élveztem. Nagyon messzire is mentem. Ági is ügyes volt. Délután fantasztikus volt Dörgicse, két romtemplom is volt, eszméletlen szép. Este hazajöttünk Budapestre. Mozgalmas volt a négy ünnepnap, de jól kihasználtuk!