Együtt,mindannyian, 2012.07.26.Csaba fiúkÁgi, PetiGábor papávalLacókaRozi Gabó!Hűsölés

Ironman

Csaba Anikó: Ági és Peti jól vannak, SMS-t szoktak írni, jártak a Medve tónál, elvileg vasárnap jönnek haza.
Mi tegnap este érkeztünk haza a Balcsiról, apránként teszek még fel képeket és videót az együtt töltött napokról. Nagyon-nagyon jó volt, élveztük, kilencen voltunk csütörtök délig. Hétvégén Gábor(ka) ismét teljesítette az ironman-t, nagyon izgultunk érte, és nagyon büszkék vagyunk rá.

A videókat Péter készítette, megígértem, hogy otthonról feltöltöm őket. Pont nem voltam Lent, amikor kedden vihar volt, de Péter felvette nekem.

Balaton

Golftanya, 2012.07. 19.Kalandpark, 2012. júliusÁgi pizzát sütöttA hajó Kacsa- és hattyúetetés BalatonfüredenGabó a kalandparkbanJön a vihar!

Pénteken Orsiékkal Szunega Kati születésnapi bulin voltunk a golftanyán, nagyon jó volt.

Újra Balaton, 6 napot voltunk Tihanyban, szombaton mentünk. Sokan voltunk, Anya, Apa, Gábor, Orsi, Lacika, Gabó és Dóri (Orsi keresztlánya).

Szombaton Ágival vitorláztunk Németh Örssel, és nagyon jó volt! A kikötőben beesett Ági napszemüvege a vízbe, és másnap Örs kihalászta, úgyhogy nagy az öröm. Köszönöm! Először is, hogy elvitt minket vitorlázni, és azt is, hogy kibúvárkodta a szemüveget. Vitorlázás után Ági barátnőjéhez Mariannhoz mentünk Aszófőre, 15-en voltunk, jót beszélgettünk.

Vasárnap szél volt (és hullámos víz), először ment jól a windsurf kis deszkával (!), aztán a másik irányba nagyon nehéz volt, próbálkoztam, de nem sikerült olyan jól. Apa szintén próbálkozott, neki még inkább nem sikerült a hullámok miatt.

Kedden ugyancsak szél volt, de nagyon fáradt voltam, úgyhogy reggel kirándultunk Balatonfüreden, aztán délután szörföztünk. Apu profi volt, én újra megpróbáltam. Jól ment az egyik irányba, aztán vissza, a hullámok miatt nagyon nehéz volt. Este Ági pizzát sütött, ízlett.

Szerdán is szörföztünk és kevés volt a szél, inkább paddleöztem, kis (alattomos) hullámok voltak. 3x mentem, 2x nagyon hullámos volt, harmadjára már jól ment. Dóri először próbálta, Ági és Apu profi volt.

Ma (csütörtökön) Sajkodon voltunk és nagyon jól ment a paddle, nagyon szép volt! Tükörsima volt a víz! Nagyon élveztük!

Voltunk Kalandparkban a gyerekekkel, ügyesek voltak. Holnap anya névnapja lesz, Orsi és Dóri Tiramisut csináltak. Mi megyünk haza, mert pénteken utazunk Erdélybe Jojóval és Andrissal.

Pedro

 

Lakókocsiba érkeztünk pénteken Aligára. Király volt a kocsi! Sokat paddelleztünk és szörföztünk Ágival. Kemény volt. Vasárnap este már jöttünk haza. Hétfőn úszás (már 1400 méter!) és Anettel gyógytorna, majd ötre akupunktúrán voltam. Kedden nagyon vártam egy új kezelést, Bártfay Zsuzsi ajánlotta, apa megnézte az interneten is korábban. Nagyon jó és fárasztó volt, utána izomlázam is lett. Este étterembe mentünk Ági családjával, kb. tizenöten voltunk. Volt egy kis tánc is. 4 cigányzenész volt, 1 nagybőgő, furulya és hegedű, nagyon jól éreztem magam. Éjfélre értem haza. Szerdán Zita nagyon megdicsért! Korán megjöttek Orsiék Lacikával, Gabóval, majd Szonja Márkkal és Sárikával, később Ági is. Én is bementem a vízbe a gyerekek után, de kicsit hideg volt a víz. Gabó legalább ötvenszer ugrált be apához.  Sokat beszélgettünk. Finom ebédet főzött anya, utána Gabóval és Márkkal kicsit fociztam. Jó volt velük együtt lenni!

Homokozoban

 

 

 

 

Haladás, családi fotó

A héten Péternek így sikerült a felhúzodzkodás. Ha emlékeztek, kb. 2,5 hónappal ezelőtt még  egyáltalán nem tudta felhúzni magát. Ma nagyon meglepődtünk és örültünk a haladásnak! Ő akkor azt mondta, év végére megcsinálja. Haladunk! És van még addig jó pár hónapja!

Gyülekezés fotózáshoz Felecsaládi körkép

Tegnap, miközben Ági és Péter készülődtek a hétvégi balatoni kiruccanásra, kitaláltunk, hogy fényképezkedünk. Ehhez apránként sikerült összegyűjteni a családot, itt a folyamat és a végeredmény!

Buddhizmus és Balaton

kilátás a stúpától Becskére17.karmapaBecske faluút felfelé (a stúpához)Karmapa megáldotta Ágitsátorozás a szép Becskén17.karmapa előadásaÁgi a StúpánálKarmapa megáldotta Pétert

Háromágyas szobában (Anikó, Gábor)115 méter magasra szállt a léggömb (velünk)

Sátoroztunk Becskén, nagyon szép a táj. (Becske 100km-re van keletre Budapesttől, Nógrád megyében. – Apu pásztói, ami szintén Nógrád megyében van!). Péntek délben indultunk le, én nem tudtam, hogy mi ez tulajdonképpen, amire megyünk. Eljött egy tibeti láma (17.karmapa), és az ő előadására mentünk. (A gyémánt út buddhizmus, a buddhizmus „nyugatiasított” megfelelője). Sátorban aludtunk. Pénteken fennt a Sztúpánál meditáltunk. (A Sztúpa körül sétálva kívánni szoktak) Én arra meditáltam, hogy meggyógyulok. Nagy szó! Pénteken és szombaton este volt a karmapa előadása, aki meg is áldott minket! Kilóméteres sor állt, és Ági révén előre engedtek minket. Menedéknevet kaptunk. Én a „bölcsesség kard mandzsuri” nevet kaptam. (nem tudja valaki mégis mi az a mandzsuri???) Ági az „igazság és szerencse fénye” nevet kapta! Nagyon szép!

Hazafelé nagyon szép úton jöttünk (én találtam ki!). Megálltunk egy horgásztónál enni, és felfedeztünk egy Sárkányvölgy nevű helyet is. Utána ördögoromban úsztunk egyet, mert nagyon meleg volt (anyáék nem voltak otthon).

Kedden leutaztunk Balatonszabadi-sóstóra. Vízparti volt a szállás, a Papir Üdülőben (Ági papája Nándi révén voltunk ott, azt hiszem 15 ember volt) Nagyon meleg volt. Fú nagyon érdekes volt az egész. Paddleöztem, úsztam kicsit, szörföztem, kitoztam, helikoptereztem, voltunk este Siófokon, nagyokat aludtunk, katamaránoztunk. Minden csodálatos volt. Csocsóztunk Zalánnal, megtanítottam Pizzát windszörfözni. 1,5h alatt megtanult! Ügyes. Én trapézoltam a windszörffel, mindkét irányba! Minden csodálatos volt.

Anya és apa Berlinben voltak vásáron, mi kedden, ők szerdán indultak, ugyhogy ma találkoztunk velük élménybeszámolóra.

Péter