Zalán szülinap, síelés, MÜPA – sűrű hét

BeszélgetésCsaládi délután Nekem szurkoltak a Gáborok

Pénteken este Asztalos Bencével és Richter Janival találkoztam, beszélgettünk a kocsmában.

Szombaton Nándiékkal voltunk szülinapi bulin, Zalánnak (10 éves), Gyöngyinek volt a szülinapja. Nagyon sokan voltunk, kb 14. Finom halászlét ettünk, a halat Nándi fogta a Tiszán. Este gyorsan elaludtam, mert nagyon elfáradtam.

Vasárnap megint felmentünk a Normafához síelni. Nagyon jól ment, de az új dolgokat még nehezen tudom megcsinálni. Gabó is fent volt síiskolában, ő már kétszer is felvonózott. A síelés után az Ördögoromban ettünk, majd prananadi és a futógépen gyakorlás következett, ezután hazamentem Csepelre.

Hétfőn sűrű program volt (logopédia, úszás, torna) és este 7-re a MÜPÁ-ba mentünk Ágival, ahol egy Makk Károly filmet néztünk meg, nyomasztó volt.

Kedden remekül aludtam, majd TRX következett, délután 5-kor Radzsahoz mentem, ahol egy kétórás foglalkozáson (kétszer meditáltunk) vettem részt. Ezután speedfitnesszre mentem, majd este az Ördögoromba, ott aludtam.

Csütörtök is sűrű nap volt, kognitív (Éva), úszás majd TRX Gergővel. Gyors hazajövetel után az egész család ügyvédhez ment a különböző vállalkozások rendbetétele miatt (új társasági törvény).

Mozi Minyonékkal, Tamás születésnapja, sílecke

Mivel Ági egy hétig Londonban volt, ezen idő alatt az Ördögoromban aludtam. Szerda este Móni helyett a Corvin moziban voltunk Minyonékkal (Bécsi Bazsó, Fácán és még sokan), ahol két filmet is megnéztem. Az egyik egy siklóernyős srác bukását mutatta, ami után kómába került. Hála Istennek azóta teljesen jól van. Film után beszélgetés volt, lehetett kérdezni. Ő  minden extra sportot kipróbált, bázisugrás, siklóernyőzés, kiteozás, ügyes volt. A másik film (3D-ben néztük) egy német sziklamászó testvérpárról szólt. Film után nem találtam a parkolójegyemet, de az asszisztens megoldotta, némi készpénz ellenében. Csütörtökön Budakeszin kognitív, úszás és TRX foglalkozás Gergővel, jól ment. Este Bánlaki Tamás szülinapját ünnepeltük Aklan Gyurival a John Bull Pubban. A társaság egy idő után felkerekedett és elmentünk pókerezni Vujevits Janóhoz. Szombaton az Ördögoromban ebédelt a család (Gáborék a gyerekekkel). Aranyosak voltak a gyerekek. Vasárnap Normafán sieltem, ahol egy síoktatóval (Peti) gyakoroltam a műanyag pályán. Jó gyakorlatokat talált ki, megizzadtam. Jövő héten újra megyek. Hétfőn már jól aludtam, de kedden volt a legszuperebb! Kedden éjfélkor megérkezett Ági, virágcsokorral vártam. Szerdán pihenés volt, délután Gelányi Laci tornáztatta a kezemet a géppel.

Csaba testvér, Havervagy – Ötkert, Képek a napi munkáról

Múlt hét szerdán az Ötkertben voltunk, a Havervagy Böjte Csabát hívta meg. Ágival, apáékkal és Éles Csabával mentünk el.

2012.11.07., Ötkert

Annak idején nem írtunk róla, de 2009. február 26-án Böjte Csaba meglátogatott Karda Robi testvérrel az OORI-ban. Akkor még tolószékben ültem, nem tudtam beszélni, nagyon- nagyon örültem neki. Ismertem személyesen, egyszer, amikor a téli szörfmentes időben ráértem, kimentem három hétre Dévára, dolgozni, segíteni. Nagyon élveztem, sokat beszélgettem Csaba testvérrel, mert én „szállítottam” őt, kettesben vittük szét a mikulás-ajándékokat a különböző házaiba, és sokat beszélgettünk. Jó volt újra hallani, látni.

Amióta itt volt Andrea (aki stroke-t kapott), minden nap gyakorlom, hogy a kezem ujjai mozogjanak, a belső energiámat használom. Voltunk Ágival moziban (Aréna), megnéztük a 007-es James Bond filmet, nagyon jó volt. Pénteken Andrea stroke-s csapatához csatlakoztam, akik Kispesten, egy rehabilitációs központban szoktak nyolcan együtt tornászni egy terapeuta irányításával. Nagyon jó volt, minden tagomat megmozgatta, ha tudok, máskor is megyek. Vasárnap Márton napi lúdevésre jöttünk az Ördögoromba. Anya finomat főzött, libamellet és kacsacombot sütött. Itt volt Gabó és Lacóka, nagyon aranyosak voltak. Gabó délután Orsival bábszínházba ment, élvezte. Hétfőn elmaradt a logopédia, így apával Budaörsre mentünk uszodába. Készült videó is, a delfinezés jól ment, legalábbis ezt éreztem. Miután megnéztem a videót, rájöttem, hogy még „kicsit” gyakorolnom kell sajnos. Kedden Ági Londonba utazott, én vittem ki a repülőtérre. Szerdán Zita nagyon megdicsért, minden kérdésre tudtam a választ, és még egy lakást is eladtam neki (ez volt a feladat).

És a foglalkozásokon készült képek, hogy lássátok, hogyan dolgozunk nap, mint nap. Ezekről kevesebbet írok, hiszen ugyanazt csinálom minden nap, de kicsit mindig jobban!

Futópadon, élvezem!Jobb kézzel is fogom!Logopédia ZitávalTorna LacivalTükör előtti gyakorlás

 

Disznótor, Szülinapi buli

Szerda délután elutaztunk disznóvágásra Haidrich Laciékhoz. Útközben a kocsi kicsit vacakolt, kiírta, hogy szervízbe kell vinni. Aztán a kiírás eltűnt és estére leértünk Mosonmagyaróvárra, Laciék vacsorával vártak. Reggel ½ 5-kor volt az ébresztő, és elindultunk a disznótorba. Sikerült a disznót levágni, majd elkezdődött a feldarabolása és a hurka, disznósajtkészítés. Időnként én is beálltam a munkákba, pl. a hurkakészítésbe. Nagyon élveztük Ágival együtt, köszönjük Laci (és Családja)! Sok finomságot hoztam haza kostólóba (töpörtyű, hurka, disznósajt, hús), ezt is köszönjük! Pénteken az Ördögoromba érkeztünk, és az autót ott is hagytuk, szerelőhöz kell vinni. Ebéd után kimentünk együtt a temetőbe. Este Mélykúti Vanda szülinapi bulijába mentünk. Sokat táncoltunk, a meglepetésember Fenyő Miklós zenéjére. Szombaton sokáig aludtunk, ezért lemaradtunk síeléséről. Este Nándiékhoz mentünk, sokat beszélgettünk, így nem mentünk el Faluvégi András táncos Hallowien-es bulijába. Vasárnap punnyadás volt! Hétfőn Ági vitt az OORI-ba (szerelik a kocsit), ahol Mészáros Éva nagyon megdícsért. Délután a gyógytornász Anettnek is nagyon tetszett, amit csináltam. Megbeszéltük, hogyan használjam a futópadot, szerinte is nagyon hasznos lesz! Este egy két éve stroke-t kapott barátunk barátja, Gyöngyi volt nálunk a férjével. Sokat beszélgettünk, és egyeztettük a különböző terápiákat, a ki nem használt lehetőségeket. Hasznos volt a találkozó, már gyakorolom is, amiket elmondott: fő a pozitív gondolkodás! Most mondtam a kezemnek, hogy MOZDULJ MÁR MEG!