Csütörtökön Enikő azt mondta, hogy fejlődök. Nagyon szépen úsztam delfinúszásban. Móni pedig azt mondta, hogy már nagyon szépen (egyenesen) áll mindkét lábam, nem venni észre a különbséget.

Pénteken Zita (logopédia) megdicsért, azt mondta, hogy nagyon jól megy, most már nehezebb feladatokat is könnyebben oldok meg. Éles Csabi most is (mint minden héten) vitt talpmasszázsra. Nemrég jött vissza Kínából, beszélgettünk. Úsztam a medencében és egyedül ki tudtam jönni! (nagy dolog! nagyon magas a fal, nehéz kiemelkedni a vízből, egy éve ez még nem sikerült.) Csütörtökön (is) bringáztam, és kicsit meghúztam a bokám, így nem mentünk táncolni. Péntek este a Thália színházban voltunk, a 11 percet néztük meg, és nagyon jó volt.

Szombaton 5h-ra mentünk Ördögoromba, Stanley (a mágus:) kezelt. Kicsit (nagyon) fájt.

Ma (vasárnap) volt az ötödik alkalom, hogy bicikliztem. Ma is kezelt Stanley (a mágus). A kezelés során melegséget éreztem, utána fáradt voltam. Meleg volt, fejest ugrottam a medencébe (derékig ér a víz), úsztam, ezúttal is egyedül jöttem ki. Családi ebéd volt, az egész család ott volt. Apa sütögetett grillen a kertben.

Pedro

az izmos felsőtestek :)Lacikaülünk a hintánPedro úszás után (vasárnap)fiúk a kertben

Csaba Anikó: Ági és Peti ma értek rá, így a csütörtökön készült balatoni képek most kerültek fel a blogba. Ezért érdemes ismét megnézni a 263. bejegyzést (is), ahol a szörfös videók is vannak!

Egy kis élvezet, szerintünk nagyon szép. Örülünk, hogy Péter bekerült a kórusba, köszönjük Fekete Zsófinak a lehetőséget és a Péterrel való foglalkozást. A felvételt Gábor az első kóruspróbán készítette:

Tegnap Balcsin voltunk, és Péter ismét szörfözött, idén először. Feltöltök egy videót a tavalyi első felállási kisérletről:

És itt a tegnap készült:

és íme a fotók a szezonnyitó balatoni szörfözésről:

surfbeach (ilyen volt)Pedro a deszkánsurfbeach (ilyen lett)PedroPedro a vízbenszerelés a partonPedro & a windsurf, Gábor & a paddlePedroApu paddlePedroa gondolás :)Pedroszerelés a partonPedro & a paddle, Gábor windsurffiúk a vízbenPedro paddle!PedroGábor, az év első balatoni úszása!Pedroúton hazafelé esőben

 

Péter és Gábor tegnap és ma délután gyakoroltak! Fantasztikus a haladás, Peti  jól egyensúlyozott, gyorsan haladt lefelé és fölfelé is a bringán, és biztonságosan meg tudott állni:

Délelőtt Zita dicsérte logopédián, egyre jobban megy a ragozás, aki beszélgetett vele mostanság, tapasztalhatta, mennyit fejlődött.

Móni azt mondta, hogy a vállam miatt (kicsit lelóg) gyakoroljak egy „gumi szalag”-gal. Gelányi Lacival jól ment a foglalkozás a héten, hétfőn és pénteken is sikerült kifelé fordítva emelni a jobb karom (szerdán sajnos nem sikerült).

Pénteken táncolni voltunk Ágival Újpesten, ezúttal nagyon sokan voltak. Tánc után, megnéztük Jojo és Andris újonnan nyitott állatorvosi rendelőjét.

Szombaton elmentünk felköszönteni Ági apukáját, születésnapja alkalmából. Jó volt. Este pedig átmentünk Kacsáékhoz (Benkő Péter kiteos, ejtőernyős) felesége Angi és 1,5 éves kislányuk Szonja. Ők Ágival közös ismerőseink. Sushiztunk, beszélgettünk, nagyon jól éreztem magam.

Ma a hagyományos vasárnapi ebéd volt Anyáéknál Ördögoromban, Gabó édes volt, beszélgettünk. Ebéd után pedig moziba mentünk Ágival.

Pedro 

ps.: Ezúton (is) kívánunk boldog névnapot Bánhidy Szonjának és Benkő Szonjának.

Pedro, Szoni, Kacsa, a mackók és a muffinAngi és a pocak (amikor Szoni még pocaklakó volt)móka fürdetés előttSzoni fürdetés utánaz esti mese

Csaba Anikó: Végre jó az idő, így kint a szabadban lehetett lovagolni. Nézzétek Péter jobb kezét! Egyre hosszabb ideig tudja jobb kézzel irányítani a lovat, Szilajt, aki Péter szerint ma meglehetősen akaratos volt. Ez az első alkalom, hogy ügetéskor is fogja jobb kézzel a gyeplőt!

És itt az egy évvel ezelőtt készült videó, tavaly márciusban készült, akkor még hárman kísérték Pétert:

Péter az eddigi egyéni gyakorlásuk után ma volt először kóruspróbán, ő figyelt és énekelt, de Gábor nagyon élvezte:

Kóruspróba, 2011.05.10.

Pénteken Orsival, Gabóval, Gáborral, Lacikával és Apuval elmentünk a Normafára. Lacika sírt, én tologattam a babakocsit, és megnyugtattam. Gabóval mozdonyoztunk 🙂 a játszótéren. Iszonyú szűk volt. Normafa után elmentünk Apával úszni, este pedig Ágival Csepelen aludtunk.

Szombaton hatalmasat aludtunk (délig), aztán Ördögoromba mentünk ebédre. Nagyon szép idő volt, sütött a nap, így a teraszon ebédeltünk, mindannyian. Ebéd után elmentünk kiteozni apával Gyúróra. Csodálatos idő volt, sütött a nap, egy szál pólóban voltam és így is melegem volt, így reptettem az ernyőt (4eset). Apa is már egyedül röptette a 4es ernyőt. Hazavezettem Ördögoromba, és Ágival elmentünk a pálinkafesztiválra, föl a várba. Éles Csabit felvettünk, és a többiekkel (Minyon, Jolán, Zsuzsi, Zozi, Regéci Kati, Adrienn) a Várban találkoztunk. Kicsit berúgtam 🙂 Zsuzsi pálinkájától. Nagyon jól éreztük magunkat.

Ma (Vasárnap) elmentünk moziba Zalánnal, és jó volt. Utána cipőt néztünk nekem, sajnos nem találtunk megfelelőt.

Pedro

Pénteken délután kicsit játszottunk az Ördögoromban, most először fejeltem:

Utána Orsival, Gabóval, Gáborral, Lacikával és Apuval elmentünk a Normafára. Lacika sírt, én tologattam a babakocsit, és megnyugtattam. Gabóval mozdonyoztunk 🙂 a játszótéren. Iszonyú szűk volt. Normafa után elmentünk Apával úszni, este pedig Ágival Csepelen aludtunk.

Szombaton hatalmasat aludtunk (délig), aztán Ördögoromba mentünk ebédre. Nagyon szép idő volt, sütött a nap, így a teraszon ebédeltünk, mindannyian. Ebéd után elmentünk kiteozni apával Gyúróra. Csodálatos idő volt, sütött a nap, egy szál pólóban voltam és így is melegem volt, így reptettem az ernyőt (4eset). Apa is már egyedül röptette a 4es ernyőt. Hazavezettem Ördögoromba, és Ágival elmentünk a pálinkafesztiválra, föl a várba. Éles Csabit felvettünk, és a többiekkel (Minyon, Jolán, Zsuzsi, Zozi, Regéczy Kati, Adrienn) a Várban találkoztunk. Kicsit berúgtam 🙂 Zsuzsi pálinkájától. Nagyon jól éreztük magunkat.
Ma (Vasárnap) elmentünk moziba Zalánnal, és jó volt. Utána cipőt néztünk nekem, sajnos nem találtunk megfelelőt.

Pedro

Gábor Gabó ölébenRozi a kanapéjábanZalán a laza

Csaba Anikó: Ági és Peti filmszemlére mentek, így nekünk jut a hálás feladat, hogy beszámoljunk néhány nagyon jó hírről!
Már régóta tervezte Peti, hogy odamenjenek kite-ozni Gáborral, ahol Sáfián Lajos oktat, de valahogy sosem sikerült. Tegnap Péter nagyon fáradt volt logopédia után, de ennek ellenére, miután ismét egyeztetett Lajossal, elindultak. Végre sikerült a találkozás. A korábbinál nagyobb ernyővel gyakorolt, ami a befújásoknál csaknem elrántotta. De ügyesen kezelte, pedig ezen több „madzag” van, egyáltalán nehezebb irányítani. Nagyon boldogan, elégedetten jöttek haza.
Már korábban jelezte Gelányi Laci, hogy úgy ítéli meg, Péter jobb kezénél a meglehetősen fájdalmas nyújtásokat lassan abba lehet hagyni, már nincs rá szükség. Most szerdán utolsó alkalommal került rá sor, és ez is bekerült a „nincsmárrátöbbészükség „ dobozba!
Ma délelőtt énekórával kezdődött a nap az OORI-ban, majd kognitív foglalkozás következett. Óra után Bálint Éva kikísérte Pétert, és nagyon megdicsérte, azt mondta, hogy a gondolkozásmódjában nagy változás történt. Megpróbáljuk leírni, amit Gábor hallott, biztos nem lesz szakszerű, a lényege, hogy eddig lineárisan fejlődött, de most már belülről is látja, el tudja képzelni azt, amiről beszél, ez nagyon jó, fontos dolog, és meg fogja könnyíteni a beszédét is! Peti azt mesélte, hogy Éva is meghatódott kicsit és megölelte. Mi nem kicsit hatódtunk meg, hanem nagyon! Gábor Petinél könnyezett, én meg úgy sétáltam Gabóval, hogy egyfolytában potyogtak a könnyeim, és így telefonálgattam a jó hírrel Áginak, Gábor(ká)nak, Orsinak!

Pedro, kite, 2011 05 04Nagy kite, 2011 05 04 Kisebb kite, múlt hétenEgyszerűbb kezelni, múlt héten

Ez a hét is gyorsan eltelt, minden jól ment. Zita megdícsért, mert egész mondatokban beszélek. Gelányi Laci is megdicsért, jól ment a karemelés, büszke vagyok az eredményre. Móni szintén megdícsért nagyon sokat guggoltam egyfolytában, jól. 

Kondorosi usziban, mindig megpróbálkozom a vízből kiszállásnál a korláttal, de sajnos ezúttal sem sikerült, viszont most csak kis híja volt, majdnem megvolt! (Ebben az a nehéz, hogy jobb kézzel és jobb lábbal is aktívan kell részt vennem a mozgásban. Jobb lábbal sikerült, jobb kézzel is sikerült megfognom, de sajnos elengedni nem.)

Pénteken Csaba Lacival TF Napon voltunk, kb. 1 órát, aztán Ágival átmentünk a Gödörbe, ami tömve volt. Volt egy fotókiállítás régi képekkel, amit megnéztünk.

Szombaton Ági rokonainál voltunk kerti partin. Nagyon finomakat ettünk. Fociztam Zalánnal (Ági keresztfia) és Rockyval (ő egy lasztifüggő labrador retriever). Rocky állandóan hozta a palackot, labdát, folyton el kellett neki dobálni. Azt találtam ki, hogy hullahoppkarikázzunk :)). Nem nagyon ment senkinek, de jókat derültünk legalább. 

Ma (vasárnap) táncolni voltunk, nagyon izmos volt, Faluvégi Andris megdolgoztatott minket. Tánc után pedig elmentünk felköszönteni anyát, anyáknapja alkalmából.  

Pedro

Pedro játszik RockyvalZalán talált egy csigát, így ő vele játszottZalán vezet játszásibólÁgi apukája , amint a tavaszi záportól óvja a kertipartitZalán próbálkozik a hullahoppkarikávalPedro és a hullahoppkarika :))Zalán és a dinnyeÁgi, Zalán, gesztenyepüré