Szombaton elmentünk Mélykuti Balázshoz Zamárdiba (Ő Németországban dolgozik, és most itthon van). Sokan voltak (11-en) Balázs családja. Kiteoztam (kis ernyővel). Délután Apa és én Gáborhoz mentünk Nagyatádra, indult az Ironmen-en és szurkoltunk neki. (Több ismerősünk is indult az Ironmen-en). Este Marcalin aludtunk.

Vasárnap (is) rossz idő volt, Bercihez mentünk Fűzfőre a kite deszkámhoz akartam merev „cipőt”, és a szörfdeszkámhoz tárzsákot. Berci nem engedte kifizetni… (Köszönöm). Ördögoromban megnéztük az úszást (vb), örültünk Kis Gergő bronzérmének. 3h-kor Pölös jött az Ördögoromba, lehet hogy pályázunk augusztusban, passzív házat szeretnénk. 5h-kor Nándihoz (Ági apukája) mentünk, Németországból érkeztek barátok. Beszélgettünk.

Pedro

Péter a német lakóbusszal (bp)a német barátokkalPéter és Ági a lakóbuszbanÁgi papája Nándinémet barátokkal

Nagyatád, 2011 07 30 Gábor célbaérés, 11 óra 9 perc alatt, egy órával jobb, mint tavaly Utána, 2011 07 31

Múlt hétvégén Zsámbékon voltunk rokonoknál. Palkó Petra volt a házigazda. 17-en voltunk. Nagyon jó volt minden. Petra nagyon kitett magáért, rengeteg mindent sütött-főzött. 3 féle leves volt. Pulyka, csirke, tarja, 3-4 fajta torta (születés- és névnapok voltak). Nagyon jó volt. 1 kisgyerkőc volt, Pannika. Ebéd után Ági és én elmentünk kirándulni, megnéztük a zsámbéki romtemplomot. Nagyon szép volt! Este pedig moziba mentünk, a Harry Potter 7.részét néztük meg.

Vasárnap jógáztunk Ágival és Apuval (dvd-ről). Nagyon nehéz volt… Ez volt a 3.alkalom, hogy jógáztam. Utána táncolni mentünk Faluvégi Andrishoz. Tánc után jó sokat beszélgettünk Andrissal.

Hétfőn úszás volt Enikővel. Minden jól ment. (Péternek nagyon szép a delfinúszása – a szerk. megjegyzése 🙂 Úszás után kondi volt Timivel. Este Gelányi Laci jött kezelni. Továbbra is csinálom Stanley (a mágus:) feladatait (a feladatokat minden nap kell csinálnom).

Kedden szinházba voltunk Kata, Cudar, Ági és én. Egy Neil Simon szindarabot néztünk meg. Ági és főleg Kata hangosan nevettek. Vidám darab volt.

Szerdán jógáztunk. Megnéztük a szörfdeszkát amit rendeltem, de kicsi volt. Aztán Mónihoz mentem masszázsra.

Csütörtökön este megnézett Keresztesi (úszásról), hogy hogy vezetek. Utána Harsányi Dorkáékkal mentünk egy gourmet borkostolásra a Zara hotelbe. A borkostolón összefutottunk Éles Csaba barátommal 🙂 és egy másik Csabával, akivel együtt jártam egyetemre. Kicsit berúgtam 🙂 hazafelé sofőrszolgálattal jöttünk.

Pedro

az ünnepeltekAnikó, Péter és ÁgiHajóssy LacivalCicával :)Ági a Zsámbéki romtemplomnála csodaszép zsámbéki romtemploma zsámbéki romtemplomnálÁgi a zsámbéki romtemplomnálhotel zara, bp - borkóstolóhotel zara bp, borkóstolóDorkával a borkóstolónborkóstoló a hotel zara tetőteraszánborkóstoló a hotel zara tetőteraszán

Csaba Anikó: Jól indult a napom, Péter hívott korán reggel, hogy boldog …névnapot! Már annyira vágytam rá!
Amíg Péteréknek idejük lesz feltenni a múlt heti képeket, feltöltök egyet az én könyvtáramból. Péntek délután Péter kitalálta, hogy vegyék elő Gáborral a Jóga dvd-t, és próbáljanak meg jógázni:

Jóga, 2011 07 22. Nézzétek a jobb kezét!
Nem tehetek róla, de ezt is megkönnyeztem. Számomra nagyon nagy dolog, hogy Péter ilyen töretlen akarattal dolgozik a gyógyulásán és az is, hogy együtt tudunk örülni a legapróbb haladásnak is.
Jól tükrözi Péter hozzáállását az alábbi történet. Zita elhozta a más afáziások által készített rajzokat arról, hogyan élik – élték meg ezt az állapotot. Péter is véleményezte őket. És volt egy rajz, amelyen az illető egy emberi alakot rajzolt, de úgy, hogy egy függőleges vonallal megosztotta a két oldalt: a baloldal ép volt, a jobboldalon bot volt a kezében, nem volt szimmetrikus az arca, láthatóan törődött, beteg, sérült volt. Péter ezt így kommentálta:
A beteg oldalra azt mondta ILYEN VOLTAM, az egészségesre pedig: ILYEN LESZEK.

Kedden, szerdán és csütörtökön minden a szokásos módon ment. Minden jól ment :)).

Pénteken logopédia után, Ági és Én lementünk Balatonszemesre, és ahogy leértünk, egyből mentünk is a vízbe kiteozni. 3-4bft-os szél volt. Jó volt. Ági most már profi, egyedül repteti az ernyőt. Nekem is ugyancsak jól ment 🙂 Szombaton windszörföztünk egész nap. Kipróbáltuk a paddle deszkával a windszörföt és eléggé csúszott :). Nem akartuk szétszedni a vitorlát ezért beráncigáltuk a szállásunk erkélyére, vicces volt, a szép Naish vitrolámmal aludtunk egy szobában 🙂 Este szabadtéri szinházba készültünk, épphogy odaértünk este 9h-re, amikor is kiderült, hogy otthon felejtettük a pénztárcát :), uh. beültünk Balatonlellén egy gyrososhoz, ami tömve volt. Én lángost ettem, talán ez volt a legfinomabb a Balatonon… Vasárnap is nagyon jó déli, dél-nyugati szél volt, 3-5bft-os, így egész nap a vízben voltunk és szörföztünk. Hétfőn is jó szél volt, ezt a napot is szörfözéssel töltöttük. paddle-öztem, aztán windszörföztem. Ági most már nagyon sokáig windszörfözött. Este hazafelé menet nagyon szép szivárványt láttunk, félkörívben három szivárvány volt! Így köszöntünk el a Balatontól…

Pedro

 

Ági Péter szemébenBalatonszemesPedroBalatonszemeskilátás a szobánkbólBalatonszemesszélPedro windsurfBalatonszemesBalatonlellénBalatonszemesPedro windsurfstorm is comingÁgi windsurfBalatonszemesszabadonPedro windsurf trapéz!Pedro (szét)szerelígy búcsúzott tőlünk a Balaton

Pénteken Ágival lementünk a Balatonra, Sóstóra. Meleg volt és semmi szél nem volt. Paddleöztem, ment, Ági szintén ment, együtt is mentünk. 🙂 Jó messzire, a tó közepére beeveztünk. Visszafele én eveztem ki (állva!), Ági pedig kiúszott.

Szombaton délután-koraeste is paddleöztünk, bementünk jó messzire a tó közepére megint. Senki sem volt már a tavon, csak mi ketten. Arra jött egy repülőgép és integettünk neki, mire a repülőgép – balra-jobbra mozgatva a szárnyait – visszaintegetett. :)) Végignéztük ahogy lemegy a nap, aztán kieveztünk (kajaklapáttal).

Este bementünk Siófokra sétálni. Százezer ember volt, turista. Hatalmas óriáskígyót simogattunk. 🙂 Ági is megsimogatta (fél tőle), de kétszer is megsimogatta. Aztán beültünk egy bárba koktélozni. Nagyon jól esett.

Vasárnap a BalatonSoundra mentünk. Vonattal mentünk Szabadi-sóstóról Zamárdiba. Találtoztunk Harsányi Dorkával, akinek köszönjük szépen ezúton is a jegyeket. Eszméletlen meleg volt, uh. úsztunk egy nagyot Ágival és volt egy fura kajak alakú paddle, amit kipróbáltunk. A Naish jobban tetszett mindkettőnknek. Aztán azt találtam ki, hogy menjünk fel az Air-barba koktélozni. Fantasztikus volt a panoráma, a látvány ami elénk tárult. A bár után Bin-jip koncertre mentünk, jó volt. Koncert után elmentünk a borfaluba borozni, ahol véletlenül újra összefutottunk Dorkáékkal. 5-en voltunk, leültünk enni valamit, beszélgettünk, aztán Dorkáék hazavittek minket Sóstóra.

Hétfőn nagyon jó szél volt és napsütés, páratlan volt! Meleg északi szél fújt, (ez furcsa párosítás.) Most kiteoztam először vízben. 7,5-es ernyővel gyakoroltam. Megpróbáltam a deszkával elindulni, de kicsi volt az ernyő a szélhez, ezért nem tudtam (most még!) menni. Ági is kipróbálta az ernyőt, én oktattam :). Rendeltünk egy pizzát, és gyorsan visszamentünk windszörfözni, mert felerősödött a szél, eleinte 3bft-os, majd 4-5bft-os (25km/h) szél volt. Megpróbáltam, nehéz volt, hol sikerült, hol nem. Ági is szörfözött (én tanítottam:).

Pedro

Seal koncert, Budapest:

seal koncert bpSeal koncert, BudapestSeal koncert, bpSeal koncert

Balatonszabadi-sóstó, Siófok:

balatonszabadi-sóstóPéter kite ernyővel először a vízben!!!balatonbalatonPéter windsurf 5bft-os szélben!balatonbalatonszabadi-sóstóÁgi paddle surfSiófok at nightPéter paddle surfSiófok esteBalatonÁgi paddle surfBalatonszabadi-sóstóPéter windsurf 5bft-os szélbenBalatonszabadi-sóstóPéter paddle surfPéter Siófokon Krúdy Gyulával :)Péter először kite ernyőel a vízben!!!szabadság, szerelemPéter windsurf 5bft-os szélben...BalatonÁgi paddle surfÁgi windsurf, 5bft-os tanulószélben :)Balatonszabadi-sóstóÁgi windsurf 5bft

BalatonSound Air Bar:

BalatonSound

Harsányi Dorkáékkal a BalatonSoundonlove is in the air

Csaba Anikó: Péterék lementek ma a Balcsira, így nekem jutott az a kellemes feladat, hogy beszámoljak a hetünkről: Vasárnap este Péterék színházba akartak menni, elmaradt az előadás, SEAL koncentre mentek helyette, élvezték. Hétfő – Mészáros Évával telefonon is beszéltem, nagyon örült, hogy az előző alkalommal Péter hívta fel, és ő mondta le az órát, azt mondta, ez két éve még elképzelhetlenül távolinak tűnt. Délután biciklizni mentek Gáborral, és már nem áll befelé a lábfeje, kevésbé csúszik le a pedálról! Kanyarodott rengeteget, megállás nélkül. Este felhúzta a lábát fekvő pózból, könnyedén (lehet a bicikli hatása? Este Bánlaki Tamás elvitte Aklan Gyuriékhoz, jól érezte magát. Kedd – szár nélkül lovagolt! Először! Határtalanul boldog volt! Este Ágival Santana koncerten voltak.  Szerda – a logopédia jól ment, Zita látta az előző bejegyzésben a videót, és azt ígérte, hogy a következő alkalommal elhoz néhány afáziás betege által készített rajzot, ahol azt próbálták meg lerajzolni, hogy élték meg ezt az állapotot. Foglalkoztat bennünket, Péter hogy van – hogy volt ezzel. Annyit tudunk, hogy amikor már jobban tudtunk kommunikálni, többször jelezte, később mondta is, mennyire bántja, hogy társalgásba igazán nem tud bekapcsolódni.  Délután Peti kitalálta, hogy fodrászhoz megy. Megbeszélte, és egyedül ment el Gazdagrétre az Opellel. Annyira izgultam, hogy minden rendben menjen, de simán megoldotta! Móninál Gábor filmezett és fényképezett, hogy vissza tudjuk majd nézni egy idő múlva a haladást, feltöltöm a videót, mert többen kérdezték, milyen a felállás.

Csütörtök: Gábornak sms-t írt a Bálint Éva kognitív óra után, hogy „Nagyon jó volt ma Péter”. Bearanyozta a napunkat, mert véletlenül találkoztak is az OORI-ban, és Éva megerősítette, hogy a nehéz feladatok ellenére, jól ment Péternek! Ma ismét lementek hosszú hétvégére Balcsira, délután állva paddlezett (nem tudom, hogy kell írni!), vasárnap Balaton Sound lesz, köszi Dorkának a belépőt!
Ennyi – nem kevés, mindannyian úgy látjuk, hogy Péter nagyon sokat változott az utóbbi pár hétben, sokkal öntudatosabb, pillanatok alatt reagál mindenre, visszavág, ha mondunk valamit, viccelődik.

Van egy video az afáziáról, amit szeretnénk veletek megosztani. Talán segít megérteni a kívülállók számára, milyen is ez a betegség. Péter beszéde fejlődik, szerinte lassan, szerintünk rohamléptekben.

Múlt hétvégén lent voltunk szörfözni Balatonszabadi-sóstón. Nagyon hideg volt… Ági be sem jött a vízbe, én bementem, és fáztam :). Reggel próbáltam, de nem sikerült szörfözni, délután viszont nagyon jól ment. Száguldottam! Nagyon jól éreztem magam! Finomakat ettünk, ittunk, étteremben voltunk. Reptettük a kis sárkányt, Ági is én is. Megpróbáltam a paddle deszkával is windszörfözni, ment, érdekes volt. Kiteoztam (7,5-es ernyővel szárazföldön) a régi szörfbeachen, Ákos segített. Kicsit húzott az ernyő. Élveztem.

A héten kedden, – ahogyan azt már Anyu is íra a korábbi bejegyzésben –  támasz nélkül sikerült jobb lábbal felállni! Nagyon büszke vagyok rá!

Szombaton a Velencei tónál voltunk Götl Balázséknál házibulin, Sukorón.

Pedro

Balatonszabadi-sóstóPedro windsurf, Balatonszabadi-sóstóPedro, windsurf Balatonszabadi-sóstóPedro, Balatonszabadi-sóstóa régi surfbeachenPedro játszik a kis sárkánnyalBalatonszabadi-sóstóPedro windsurfPéter a kis sárkánnyalPéter dacolva a hideggelÁgi a kis sárkánnyalPedro windsurf, Balatonszabadi-sóstó

Balatonszabadi-sóstóPedro Ákossal a régi surfbeachenBalatonszabadi-sóstóÁgi a kis sárkánnyalPéter windsurfilyen a surfbeach most...Pedro windsurfBalatonszabadi-sóstóÁgi játszik a kis sárkánnyalsurfbeach point of view