Csaba Anikó: Péterék lementek ma a Balcsira, így nekem jutott az a kellemes feladat, hogy beszámoljak a hetünkről: Vasárnap este Péterék színházba akartak menni, elmaradt az előadás, SEAL koncentre mentek helyette, élvezték. Hétfő – Mészáros Évával telefonon is beszéltem, nagyon örült, hogy az előző alkalommal Péter hívta fel, és ő mondta le az órát, azt mondta, ez két éve még elképzelhetlenül távolinak tűnt. Délután biciklizni mentek Gáborral, és már nem áll befelé a lábfeje, kevésbé csúszik le a pedálról! Kanyarodott rengeteget, megállás nélkül. Este felhúzta a lábát fekvő pózból, könnyedén (lehet a bicikli hatása? Este Bánlaki Tamás elvitte Aklan Gyuriékhoz, jól érezte magát. Kedd – szár nélkül lovagolt! Először! Határtalanul boldog volt! Este Ágival Santana koncerten voltak.  Szerda – a logopédia jól ment, Zita látta az előző bejegyzésben a videót, és azt ígérte, hogy a következő alkalommal elhoz néhány afáziás betege által készített rajzot, ahol azt próbálták meg lerajzolni, hogy élték meg ezt az állapotot. Foglalkoztat bennünket, Péter hogy van – hogy volt ezzel. Annyit tudunk, hogy amikor már jobban tudtunk kommunikálni, többször jelezte, később mondta is, mennyire bántja, hogy társalgásba igazán nem tud bekapcsolódni.  Délután Peti kitalálta, hogy fodrászhoz megy. Megbeszélte, és egyedül ment el Gazdagrétre az Opellel. Annyira izgultam, hogy minden rendben menjen, de simán megoldotta! Móninál Gábor filmezett és fényképezett, hogy vissza tudjuk majd nézni egy idő múlva a haladást, feltöltöm a videót, mert többen kérdezték, milyen a felállás.

Csütörtök: Gábornak sms-t írt a Bálint Éva kognitív óra után, hogy „Nagyon jó volt ma Péter”. Bearanyozta a napunkat, mert véletlenül találkoztak is az OORI-ban, és Éva megerősítette, hogy a nehéz feladatok ellenére, jól ment Péternek! Ma ismét lementek hosszú hétvégére Balcsira, délután állva paddlezett (nem tudom, hogy kell írni!), vasárnap Balaton Sound lesz, köszi Dorkának a belépőt!
Ennyi – nem kevés, mindannyian úgy látjuk, hogy Péter nagyon sokat változott az utóbbi pár hétben, sokkal öntudatosabb, pillanatok alatt reagál mindenre, visszavág, ha mondunk valamit, viccelődik.

1 thought on “

  1. Peti!

    Gratulálok ,megint óriás léptekkel haladsz:)))Minden küzdelmednek megvan az eredménye.
    A koncerteken szívesen lettem volna a zsebedben.
    Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .