Első tavaszi SUP-olás

Elnézést, hogy csak most jelentkezem, nagyon sűrűek voltak az elmúlt hetek!

00 11187858_10205461790797899_784584775_o

Most szombaton a Velencei-tavon SUPoltunk közösen az első tavaszi Supline-os szervezett eseményen. Sokan voltunk, összesen 16-an, és hosszabb túrára is elmentünk a még kissé hideg víz ellenére. Bő két órán át eveztünk. Én szerencsére nem estem bele.
Reggel még csendes volt az idő, kihasználtuk a kedvező alkalmat. A SUP-túra után pedig következett a jól megérdemelt lángosozás.

A síeléskor az erős napsugárzás miatt brutális herpesszel kellett megküzdenem. A hazatérés utáni hétvégén két napra elmentünk a Börzsönybe. Csodás idő volt. Nagybörzsönyben szálltunk meg. Nagyon sokat kirándultam. Az erdei kisvasút nagyirtáspusztai végállomásától egészen Nagybörzsönyig gyalogoltam, ami kb. 7 km. Jó kikapcsolódás volt.

Az előző hétvégén, szombaton elmentünk a Füvészkertbe. A cseresznyefa virágzás ünnepe volt. Sajnos nem vittem magammal fényképezőgépet, de még a telefonos képeken is látható, mennyire szép volt minden. Utána buliba mentünk, ahol táncoltunk és csocsóztunk.

Múlt csütörtökön elmentünk egy új terapeutához, aki a Tomatis-módszerrel dolgozik. Ígéretesnek tűnik, bár nagyon messze van. Hangterápiával kezelik a fület az agyféltekék munkájának összehangolása érdekében.

Vasárnap ellátogattunk a Nemzetközi Könyvfesztiválra a Millenárison, utána pedig a Zsigmond Vilmos fotókállítást néztük meg a Ludwig Múzeumban. Nagyon tetszett a tárlat, kedvet kaptunk, hogy megnézzünk néhány filmet.

Hétfőn új terápiát kezdtem el. Öt egymást követő napon mágneses stimulációs kezelést kapok. Ezt torna, masszázs és egy alkalommal hangtálazás is követi.

Közben folyamatosan, minden nap dolgozom a munkahelyen. Élvezem. A Supline-nal is sokat dolgozunk.

Megmozdult a lábfejem! Síelés 2015.

Talpmasszázson megmozdult a jobb lábam, fel tudtam húzni a lábfejem, pipálok vele!!! Ez nagyon nagy öröm, boldog vagyok, hogy sikerült! Minden nap csinálom, hogy a lábam el ne felejtse!

IMG_20150406_104613

P1090291
Múlt hét szerdán elmentünk síelni, anya, apa és én, valamint Bence, egy síoktató utazott még velünk. Kint ő tanította a gyerekeket síelni. Az úton sokat beszélgettünk, nagyon kellemesen éreztük magunkat, bár az időjárás izgalmas volt, először a szélvihar, aztán ahogy közeledtünk, egyre jobban esett a hó. Első nap felmentünk apával a sípályára, de lecsúszni nem tudtunk, mert a sílécre rárakódott a hó, nem volt bevakszolva. Így a szélben és a hóviharban gyalogoltunk lefelé kb. 3,5 km-t, csak kevés csúszással.
Másnapra bevakszoltattuk léceket, így jól tudtunk csúszni, a nap is kisütött. Estem egy párat, de azért nagyon élveztem. Gáborék is megérkeztek az esti nagy hóviharban, örültünk nekik. 5,5 éve nem volt így együtt síelésen a család. Ramsauban voltunk, Szapiéknál, kb. 30 ember, sok gyerek. Régi ismerősökkel is találkoztam. Jókat ettünk, ittunk, beszélgettünk és persze síeltünk. Kipróbáltuk, használtuk a GoPro-t is, nagyon szeretem!
Fantasztikus idő volt, rengeteg hó volt, szinte folyamatosan esett. Első délután, már otthon voltunk, amikor egy perc alatt nagy hóvihar is kerekedett.
Lackó 4. születésnapját kint ünnepeltük, lovas szán kirándulásra mentünk, végig szakadt a hó, de élveztük. Egy kis Hütténél álltunk meg, ahol nincs áram, finom császármorzsát ettünk. A háznál, ahonnan indultunk, lovak – csikó is, bárány, nyúl, kecske, a gyerekeknek (is) tetszett.
Hazaindulás előtt kedd délelőtt még síelni mentünk, akkor ment a legjobban! Egyszer sem estem el, egyre jobban kezdek ráérezni, már a jobb lábamra is tudok terhelni.
Este a kocsmában találkoztam Marcival, aki bejelentette, megkérte a barátnője kezét, szeptemberben lesz az esküvő.
És persze dolgozom, folyamatosan járok kezelésekre is.
A képeket nem felejtettem el, a laptop elkészült, de azóta a Nagyszebenben nem tudok internetezni, a laptop nem tud felcsatlakozni, vissza kell vigyem a szervizbe.