Taksony, OORI sportnap,SUP bemutató

Még mindig nem működik jól a freeblog, most ez az üzenetük: „Új alkatrészre várunk. Mindenkitől elnézést kérünk, hogy tovább húzódik ez az állás.”

P1040923 kisplakat ok

P1060125

P1060110

Szombaton, április 13-án sportolási lehetőségek, sporteszközök bemutatója volt az OORI-ban. Jelentkeztem, hogy mi bemutatjuk a SUP-ot, ami kíváló eszköz, fejleszti pl. az egyensúlyérzéket. Izgalmas volt, az OORI uszodában került sor rá. Ott volt anya, Ági és Éles Csaba, akik segítettek. Ági is bejött a vízbe, ketten mutattuk, hogyan lehet ülve és/vagy állva használni. Sokan fényképeztek, filmeztek, Bálint Éva odahozta a Duna TV-t is, akik interjút készítettek velünk arról, hogy honnan hová jutottam eddig, és persze a paddle-ról. Be voltam öltözve neoprénbe, beszélgettünk, megkérdezték, hol a beteg, nem gondolták, hogy én vagyok. Pindroch Csaba volt a riporter, aki magas ember, bevállalta, hogy átöltözik és kipróbálja. Fel tudott állni, élvezte. A riport után jöttek mások is, legalább 15 ember állt vagy ült deszkára, terapeuták és betegek is kipróbálták. Volt aki csak ülve, de volt, aki bátor és ügyes volt, fel tudott állni. Én végig a vízben voltam, és tanítottam őket, hová, hogyan álljanak, élveztem.

Vasárnap Ágival pakoltunk Csepelen, mert festők jöttek, ezért ki kellett költöznünk Taksonyba. Kedden este mentünk ki. Meseszép a Kis – Duna, nagyon élveztük a kint létet. Pénteken, szombaton, vasárnap sokat paddleztem, remegett a lábam a fáradtságtól. Szombaton anyáék is kijöttek, együtt ebédeltünk, Ági finom pizzát sütött. Ági, apa és én is vízre szálltunk, nagyon jó volt. Vasárnap Éles Csaba  volt a vendégünk, aki életében először állt paddlere, nagyon tetszett neki, ügyes volt.

 

 

A többi napon a korábbi menetrend szerint zajlott az életünk. Többen mondták, hogy hagyjam ki a hetet, ne autózzak ilyen sokat, de nem akartam, így messziről jártam dolgozni és a különböző kezelésekre. Fürge lábak, Zitával logopédia, munkahely kedden és csütörtökön délután, sok-sok utazás. Ma szerda, így itt volt Lacóka, óvoda után Gábor elhozta Gabót is, fociztunk (az üres medencében), nagyon élvezték. Anya gyorsan palacsintát sütött, jó volt együtt lenni, édesek. Általában jól mentek a gyakorlatok, mindenki megdicsért, Zita és Kata is (Fürge lábak). Kicsit fáradt vagyok, ez a sok autókázásnak is betudható, és a Fürge lábaknak is, ahol fájdalmas gyakorlatok vannak, izomlázam van utána, de megéri, úgy érzem, fejlődök.

Lacóka kétéves, TF úszóverseny

Lacoka 2, marcipannal P1060077

Lacika kétéves volt szombaton, sokan ünnepeltük. Nálunk volt Lódi Gyuri és Petra, és a  mi családunk, együtt ebédeltünk. Ebéd után Gyuri, anya és én régi képeket nézegettünk nagymamáról. Oberländer ükpapa szép, szakállas ember volt, dédpapa pedig nagyon magas, talán 2 méter magas volt, Mamuka, a dédnagymama pedig nagyon alacsony.
Vasárnap meglátogattuk Remetei Filep Zsuzsiékat, jól éreztem magam, Geri nagyon kedves volt, szeretetreméltó. A baba édes, nem sírós.

IMG_1656Délután a TF-en úszóverseny volt, rohanva érkeztünk, a szervezés nem volt tökéletes. Váltóban úsztam, a harmadik úszó azonban feladta, én beugrottam és leúsztam a távot. Apa felvette videóra, összehasonlítottuk a novemberi békalábas úszással, egyenletesebben, szebben úsztam.
Most már mindig jól alszom. A hétfő a megszokott volt, voltam Editnél, nagyon jó, hogy tanul velem, köszönöm. Kedden dolgozni is voltam, élvezem. Ma új pózban masszíroztak – kezeltek a Fürge lábaknál, nagyon-nagyon fájt. Azt mondta Kata, ez jó jel.

Húsvét, locsolkodás

Gabó imádja a buszt, és szerencsére arra tudtam kicserélni az összetört autót. Két hete remekül alszom. Szombaton Nándiéknál ettünk sonkát, ami szépen, díszesen volt elkészítve. Nagyon ízlett, a torma is jó volt. Este anyuéknál aludtunk, vigyáztunk a kutyára, anyuék Szegeden voltak. Hétfőn locsolkodni mentünk, először az Ördögoromba. Anyut, Orsit és Rozit is meglocsoltam. Itt ebédeltünk, majd a temetőbe mentünk. Azután Rákosliget következett, Hajóssyék, apa nagynénje és unokatestvérei. Jókat ettünk-ittunk és beszélgettünk. Jó sokan voltunk, vagy tizenöten, ott voltak Csaba Laciék (Esztó, Gergő) és Édes Marica is. Gabó sokat játszott Pannikával. Cica néni régi képeket mutatott, különösen dédnagymama képe tetszett, nagyon szép volt. Kedden dolgoztam megint, jó volt, utána Edittel tanultam, majd jógáztam és este filmet néztünk Ágival. Szerdán különösen jól ment a logopédia Zitával.