Mészáros Éva (logopédus barátunk az OORI-ban) hétfőn elkezdett egy tesztsorozatot Péterrel, korábban már elvégzett és új feladatokkal ellenőrzi a fejlődését, a haladást. Az első teszt jól sikerült, jövő hétfőn folytatják. Az estét Peti Orsiéknál töltötte, nagyon élvezte, hogy Gabó megölelgette, megszeretgette, hozzábújt. És nem mellesleg Péter jó sokat bringázott Gábor, a tesója „szobabiciklijén”. Kedden este nálunk járt Pölös, Bánlaki Tamás, Vujevits Jani, beszélgettek, értékelték a GoKart eredményeket. A szerda igazi laza nap volt, az esti „masszázs” után Csibiékhez ment Péter, születésnapi buliba (Isten éltessen Krisztián!), jól érezte magát, a képet Minyon küldte ezzel a megjegyzéssel: „A fotót elnézve szinte már a régi Peti mosolyog vissza!” Ma bepótolta Peti a hétfői kognitív foglalkozást, aztán úszás volt. Délután háromra mentek masszázsra, a közbeeső időben kiültek Gáborral a Duna partra. És holnap semmilyen óra sincs, egy hosszú hétvége jön, irány a Surfbeach!

Peti, a mosolygós 210 07 28

Múlt héten kétszer is csúnyán lefagyott a számítógépem, tegnap másodszor kellett megjavítani, de most végre tudok írni ide is. Csütörtök este Péter GoKartozni ment, jó sokan voltak, Aklan Gyuri, Bakonyi Zoli, Bánlaki Tamás, Csaba Gábor, Csaba Gábor, Csaba Péter, Mélykúti Balázs, Pölöskei Zoli. Klassz volt, nagyon jól érezték magukat. Mivel lazábbak a napjaink, Petiék már pénteken lementek a Beachre,  Zaránd vitte le őket. Fürdött, sokat úszott és pénteken a sima, szombaton a hullámzó vizen is felállt a paddle-re, pénteken egy kézzel evezett is. Szombaton a nagy szélben rengetegen voltak a Surfbeachen, és Peti sokat úszott a hullámzó vízben. Mind a két nap Agniéknál aludtak, így több időt tudott Borisszal tölteni, akinek névnapja volt. Etette is, sokat mesélt róla vasárnap este. Tegnap délután Orsival és Gáborral mentek Kurnyihoz a buliba. Vasárnap este Szkalák Gergő hozta haza.

A GoKart csapat 2010 07 22

Boriszkával

Tegnap csak „masszázs” volt, igaz kétórás, utána úszni ment Gáborral, a papájával. Este Gáboréknál (a bátyjáéknál) volt, játszott Gabóval, ő etette. (nem egyszerű ezzel a sok  Gáborral, megpróbálok jelzőket aggatni a nevekhez). Ma délután Szonjáék jöttek rövid látogatásra, amíg a gyerekek játszottak, a felnőttek beszélgettek, jól telt az idő.

Szkander, 2010 07 20 Vacsora 2010 07 20

2010 07 21 Szonya, Sára, Peti 2010 07 21

Megkezdődött a nyári szünet, jövő héten már nem lesz logopédia, Gelányi Laci, lovaglás, azaz jelentősen csökken a foglalkozások száma! Persze kaptunk feladatokat is, mit kell gyakorolni, de azért pihentetőbb hetek következnek. Természetesen lesz teljes pihenés is, most még marad a Móni hetente háromszor, és a hétfői kognitív + a torna, úszás ezen a héten van utoljára. Majd igyekszünk jó programokat kitalálni nap közbenre is.
A hétvégén Balcsin voltak Péterék. Péntek éjjel Veszprémben voltak ötödmagukkal, koncerten. Mi aggódtunk, hogy fogja bírni, mert péntekre már nagyon kimerítette a kánikula, de élvezte. Szombat este Agniéknál voltak szülinapi bulin, tergnapra megérkezett a hűvösebb idő, a szél! Örömmel telefonált délelőtt, hogy nagyon sokan vannak (ez látható a képen is)! Péter úszott, elégedett volt, mert a hullámzó víz sem akadályozta.

Megjött a szél!

Jól telt a kánikulai hétvége, szuperül mondaná Peti! Még pénteken este, a lovaglás után lementek a Surfbeachre. Szombaton boldogan újságolta a telefonba, hogy délelőtt vásárolni voltak. Többen mentek együtt, de ő vásárolt magának. Épp az előbb kérdeztem meg, hogy vett kosarat is? Azt mondta igen, és abba gyűjtögette, amire szüksége volt. A jobb kezével is segített. Úszott a Balcsiban, azt is élvezte, aztán felállt egy windsurf-deszkára egyedül! Felhúzta a vitorlát, persze nem elsőre! És sikerült megfordulnia! Azt mondta, nagyon nehéz volt, többször próbálkozott, de megcsinálta! Mozaikokból rakjuk össze, hogy is volt, egyre újabb kérdések jönnek elő, hogy csináltad, ki volt melletted? Nagyon örült, amikor megnézte a képeket! Vasárnap evezett és ismét úszott is.

2010 07 10 Ujra a deszkán 2010 07 12 Fordulas

Este csak a meccs után jöttek haza, így rövid éjszaka után kezdődött az újabb dolgozós hét. Újdonság, hogy azt kérte, Gábor vigye el az OORI-ba, de ne várja meg, ahogy szokta, azaz ne dekkoljon ott 11-től 15-ig, hanem jöjjön el és intézze a dolgait, ő egyedül megoldja, amit kell. Így is tett, azaz ment egyik helyről a másikra, öltözött, vetkőzött, uzsonnát vett magának, Gábor 3-ra ment érte. Nagyon örülünk Péter sikeres függetlenedési törekvéseinek! Na jó, Gábor kevésbé, mert ő végigaggódta a napot! Én nem, pedig kettőnk közül én voltam mindig is, aki nagyon féltettem a gyerekeket, de igyekeztem ezt nem mutatni. Igaz, ha úgy láttam jónak, az aggodalom mellett azért mindig elengedtem, elküldtem őket mindenhová. Most meg igazán mondom, nem aggódtam egy percig sem, mert tudtam, hogy megoldja, amit kell, és ha elkésik valahonnan, az sem olyan nagy baj!


Nagyon tetszett Péternek hétfőn a színház! Kedden bepótoltuk a családi Péter napot, tizennégyen voltunk. Viliék hosszasabban beszélgettek Péterrel, kérdezgették pl. a lovaglásról. Kedden a logopédia órán mindannyiunkat meglepett, hogy amikor hangosan kellett olvasnia, most először írott szöveget is kapott, és ez sokkal jobban ment, mint a nyomtatott! Csűri Mária megnézte itt a blogon a sárkányeregetés videót, és azt mondta, számára az volt a legklasszabb, amikor lépett is közben Péter, mert képes volt megosztani a figyelmét! Ez nekem eszembe sem jutott! Továbbra is nagyon „élvezi” a Móni féle kezelést, ami rettenesen fájdalmas, de mindannyian meg vagyunk győződve arról, hogy nagyon hasznos. Hetente háromszor járunk. (Dévény Anna-féle módszer, egyre több ismerősről, barátról derül ki, hogy a kisbabájukkal jártak ilyen terápiára, csak erről sosem esett szó, talán nem akarjuk kiszolgáltatni magunkat, amíg nem muszáj?! Beszélgettünk róla, hogy vajon  a kisbabák is azért sírnak, mert nagyon fáj nekik?) Sokat számítógépezett ezen a héten, ellenőrízte a biztonsági mentéseimet, ez az én feladatom egyelőre a Péter laptopján is, és szerdán először ő találta meg hol és hogyan kell beállítani az Outlook mentését, nekem ez még sosem sikerült a saját gépemen sem, szóval Péter egyszer csak szólt, hogy megcsinálta!
És egy kicsit hosszabb videó a tegnapi úszásról – rájöttem, hogyan lehet hosszabbat is feltölteni – ahol a békatalp is segítette, de összességében egy úszásóra alatt már 1000 – 1200 métert úszik az egyéb gyakorlatok mellett.



És hogy érzékelni lehessen a fejlődést, feltöltök egy 2010. április 1-én készült rövid videót:



Jól telt Péter hétvégéje, ezt a képek is tanúsítják!

2010 07 03 Sukoro 4 Sukoro 2010 07 03 2

Sukoro 2010 07 03, 3 Sukoro 2010 07 03 Tanc

Szombaton délután Filep Zsuzsival ment Sukoróra, Zsuzsihoz és Balázshoz. Aktívan részt vett a bulin, talált egy klassz, divatos suhogót és beöltözött ő is, és most először táncolt! Vasárnap lement fürdeni a tóra. Kicsit szokatlan volt számára a hirtelen mélyülő víz, a többiek most látták először úszni. Ma este színházba mentek, az Esőembert nézik meg.

Köszönjük a névnapi jókívánságokat! Pölös, Bánlaki Tamás és Vujevits Jani meg is látogatták kedden. Szerda a nyugis nap, így délután elmentek a Komjádyba, ki akarta próbálni az ötvenméteres medencét. Nagyon készül, szeretne elindulni a Tihany-Balatonfüred úszáson. Csütörtökön az úszófoglalkozás végén még úszott 300 métert egyhuzamban! Délután G. Laci észrevette, hogy megmozdult a jobb kisujja! Még nem tudatos mozdulat volt, de megtörtént! Csütörtök este vendégségbe mentünk, Péter otthon maradt egyedül. Nekünk ilyenkor rossz a lelkiismeretünk, pedig Péter nem bánta, sőt azt mondta logopédia órán, hogy nagyon élvezte! Megágyazott magának, TV-t nézett, lefeküdt. Pénteken először engedte Enikő, hogy száron lovagoljon: Váratlanul azt mondta, hogy üljön le a segítő, és attól fogva egyedül lovagolt! Meglepődött, de nagyon boldog volt! Tegnap kellemes nyugodt esténk volt, az esti meccs félidejében kitalálta, hogy úszni fog! Persze nálunk ilyenkor már nincs annyira meleg, de ez nem tántorította el, hősiesen bement a medencébe, és pár hosszt úszott is, láthatóan élvezte. Nagyon várja a ma esti Sukorói bulit, holnap Balcsira készül.

Vízben 2010 07 02 Pedro láthatóan élvezi a fürdést 2010 07 02

A melegre való tekintettel közösen úgy döntöttünk, hogy jövő héttől csökkentjük a foglalkozások számát. Péter nem akar most teljes pihenőidőt, szabit, de azt ő is érzi, hogy több pihenésre van szüksége. Éppen ma adtam össze, hogy hetente 17 óra foglalkozása van, és ehhez kb. tizenkét órát utazgatnak!