A második síelős nap…

Csaba Anikó: a többit majd ők írják, én csak a videót töltöttem fel.

Csütörtökön este két autóval jöttünk Agnétához (Mountain Beach, Austria). Pénteken már síeltem, és szombaton is. Alakul, alakul. Szombaton együtt voltunk mindannyian, nem engedtek föl a jojos felvonóra. kb. 14szer csúsztam le, és nagyon élveztem. Orsi, Gábor, mindenki síelt, és snowboardozott. Most vasárnap, nem sielünk, itt Kirchdorf in Tirolban rendeztek egy lóversenyt, amit megnéztünk, fogadtunk is éééés nyertünk! (6EUR:), utána kirándulni voltunk Kufsteinben, megnéztük a várat, ahol sok magyar raboskodott, pl. Rózsa Sándor 6 évet töltött itt, Kazincy 1 évet, (aki állítólag raboskodása ellenére a gyönyörű panorámáról áradozott :)) írásba is foglalta :)) kedveljük az optimista derűs hozzáállását :). Teljesen szétfagytunk uh. St Johanban saunáztunk egy jót. Csúszdásztunk Apával 🙂 úsztunk is. Holnap újra síelés.

Pedro

Csaba Anikó: Elmentek!
Útra kelt a família, ki hosszabb, ki rövidebb időre.  Péter, Ági és Gábor egy hétre, Orsi ls  Kisgábor egy hosszú hétvégére mentek síelni.  Már mindenki átlépte a határt. Nagyon készültek, várták, majd jelentkeznek, legalábbis remélem.
Jó napjaink voltak. Péterék a szokott menetrend mellett vasárnap délután a MÜPÁ-ban voltak, Asztalos Bence hívta őket koncentre. Nagyon élvezték! Jó volt a logopédia, állandóan új dolgokkal is próbálkozik Zita, jó hallani, látni a lelkesedését, és persze élvezni az eredményeket! Kicsit bekukkantottam Gelányi Laci órájára is hétfőn, jó volt látni, hogy teljesen természetesen tornáztatja Péter jobb lábfejét, azt mondta, már csak erősíteni kell. Nagyon jó, fontos lépés, hogy Péter tudja emelni, mozgatni , szebb lesz a járása. Tegnap a lépcsőn gyakoroltak, hátrafelé kellett fel- és le lépegetnie Péternek, nagyon dicsérte Laci.  Voltunk sétálni  esténként, amikor Peti az Ördögoromban aludt, ez is rajta van a repertoáron.  A hosszú séták alatt észrevehetően megváltozik, egyenletesebb, szebb Péter  járása.  Visszanéztük többször is a síelős videót, és azt tapasztaltuk, hogy amikor a síbot Péter kezében van, szépen használja, mozgatja a jobb kezét. Megkérdeztük Gelányi  Lacit, és azt mondta, érdekes észrevétel, érdemes lenne így is gyakorolnia. Péter szerint nagyon kell koncentrálnia, de megéri.  

Hétfőn színházban voltunk Ágival, musicalt néztünk meg, a címe Terapeuta.
Csütörtökön este itt volt az Ördögoromban Lakatos Norbi.

Pénteken újra színházban voltunk (Macska a forró tetőn), Császár Angélától kaptuk a jegyet, köszönjük. Az eleje nem tetszett, mert nagyon depressziós volt, aztán félidőben – egyfelvonásos volt – változott, jó volt.

Szombaton moziban voltunk, Imex filmet néztünk meg. Űrben játszódik, nagyon izgalmas, de rövid, kevesebb, mint egy óra. Hosszú sor volt, majdnem egy órát vártunk. Vasárnap Ördögoromban kajáltunk, utána sétáltunk. Friss volt az idő, jég, de nem csúsztam el. Gáborék is itt voltak.  6-ra Minyonhoz mentünk, jó volt, társasjátékoztunk. Ági megnyerte, egyedül voltam, nem csapatban.
Gabó tanul imádkozni, az esti mesénél felsorolják, kire vigyázzon a Jóisten, hosszú a lista, Gabó a végén odamondja magától: és a Vectrára! Én járok azzal, .-).
Mészáros Éva és Zita is mondta, hogy jó lenne valamit dolgoznom, tényleg jó lenne.

Készülök síelni

Szombaton este moziban voltunk az Alléban. Láttuk a Sherlock filmet. Ágival voltunk. Jó volt a film. Vasárnap elmentünk a Kopaszi-gátra sétálni Ágival. A Ponyvaregényben kajáltunk. Este volt elestünk mert nem láttuk a lépcsőt.

És:

 

Nagyon kellemesen teltek az ünnepek.

Találkoztam Pölössel, jót beszélgettünk:

Pölössel

Az új évet a Leroyban töltöttük Orsival, Gáborral, és az egyetemi csapattal, jó nagy társaság volt, kb. 20-an voltunk. Jól éreztem magam. Jól indult 2012, megnyertük a tombola főnyereményét, egy nokia n9 okostelefont. Úgy is új, okostelefont akartam, ráadásul épp nokiát 🙂 Másnap anyu finom lencséét ettünk, hogy továbbra is jól alakuljon az év!

Tegnap kondizni voltunk, itt csepelen, a kisduna parton a kajakosok edzőtermébe járunk. Nagyon szép, nagyon olcsó és nagyon közel van 🙂 Hétfőnként szoktam az ooriban kondizni, de úgy döntöttünk rendszeresen lejárunk majd ide is.

Péter