Temetőjárás, Tomatis feladatok

Szombaton voltunk apáékkal a Rákoskeresztúri temetőben. A kertből vittünk mahóniát és fenyőgallyat, nagymami nagyon szerette, ő is mindig innen szedett. Útközben Zsuzsi csodálkozott a sok börtönön, sosem járt még arra. Vasárnap Bajra autóztunk Zsuzsi családjához, temetőt látogatni. Nagyon összetartó az ő családjuk is.
Anya aranygaluskát sütött vasárnap, apa hozott nekünk belőle. Tegnap Zsófi volt nálunk, Zsuzsi rokona. Érzékeny, tompa a fülem egy ideje, holnap megyek Liához.
Most már jogosult vagyok rá a munkahelyemen, megkaptam a SZÉP kártyákat, Zsuzsival intéztük el az adminisztrációt.
Befejeződött a Tomatis, készült egy teszt tavasszal, és most a kezelés végén is, ezt írták:
Péter kommunikációjában valamilyen formában javulás áll be, ill. a szellemi frissességben, képességben) is javulás van.
Péter két „házi feladatot” kapott:
1. Olvasson hangosan minden nap legalább 20 percet. A szöveg választását rábízom. Nem szükséges, hogy bárki jelenlétében tegye, tehát akár teljesen egyedül egy zárt szobában is olvashat, vagy ahogy jól esik.
2. Igyekezzen mindig, amikor csak lehet a jobb kezét bevonni, használni. Ennek oka igen egyszerű: ez is hatással lesz a beszédre, szótalálásra. Tehát ne azon törje a fejét, hogy hogyan lehet pl. egy játékot egy kézzel is játszani, hanem mondjuk a játék megtámasztását a jobb kezével végezze. Tehát nem pl. az autóvezetési szokásait szeretném átrendezni (és ezzel a biztonságot kockáztatni), hanem azt kérem, hogy amikor nyugodt, biztonságos helyzetben van, használja a jobb kezét is.