Öt éve történt …

Csaba Anikó: 5 éve történt a baleset. Számon tartjuk, mint tegnap kiderült, Péter is. Visszanéztük az utolsó Skype beszélgetésünket, üzenetváltásunkat. Mára több idézetet is előkészítettem, Péter ezt választotta:

„Tedd meg csak egyszer, amiről mások azt mondták, hogy nem tudod megtenni, és többé nem fogsz hallgatni a korlátozó gondolataikra!”

(James R. Cook, 1728-1779, tengeri felfedező) 

Szigetelés, Supline, víztisztítás

Szombaton az Ördögoromban voltunk (Ági sajnos nem tudott jönni), ahol Orsi megcsinálta a Supline Facebook-os hirdetésünket. Sokat játszottam a gyerekekkel, zenés buli is volt. Meg is lett az eredménye a FB-hirdetésnek, mert sok új követője lett a Suplinenak.Hirtelen megnőtt a nézettsége is. Este moziba mentünk Ágival, az Éhező harcost láttuk. Már a címe sem volt túl szimpatikus. Vasárnap pihentünk, majd délután Kata névnapját ünnepeltük meg.
Hétfőn leesett az első hó. Gábornál és Orsiéknál dolgozott apa és Gábor, a padlásteret szigetelték. Felmentem én is délután, próbáltam segíteni nekik. Nagy munka volt, este 10-ig dolgoztak. Jó el is fáradtak, izomláza lett mindkettőnek.
Kedden este gyászmisén voltam,  Gilicze Lacit (szörfös) búcsúztattuk. Sokan voltunk.
Egész héten mágnesterápiára jártam, kilazított.Megvizsgálták nálunk, mennyire szennyezett a csapvíz, és melyik ásványvíz egészséges. A színek mutatják. Elkeserítő. 13110037

1 ho 3110033 2 13110018 vagott 3 13110021 vagott 4 13110036

 

 

 

 

 

 

 

Szülinapi zsúr, kemény munka

1311002513110022

A szokásos menetrend szerint dolgoztam az elmúlt napokban. Hét közben, szerdán Gabó és Lackó is itt voltak az Ördögoromban, nagyon élveztem. Csütörtökön mágnesterápián voltam. Bementem a Tescoba vásárolni, megláttam a plakátot, le is fényképeztem. A kineozológus felhívása tetszett, többfajta terápiát csináltak, a mágnesterápiát választottam, félórás ingyenes kezelés volt. Pénteken Csaba Eszter jött át hozzánk az Ördögoromba, együtt ebédeltünk, beszélgettünk. Hazavittem, mert gyalog jött Bocikával és besötétedett. Apa hétvégén Hódmezővásárhelyen volt úszóversenyen, 8 érmet (6 egyéni, 2 váltó) nyert. Büszke vagyok rá.  P1020708

Szombaton zsúr volt nálunk, Zalán és Cudar születésnapját köszöntöttük, Ági szülei is ott voltak. Nagyon jó volt, Ági ínyencségeket, valódi gourmand  ételt készített, többek között körte, dió, sajt volt az előétel.  Sütőtökkrémleves, lasagne következett, 2 torta volt. Vasárnap pihentünk, este a Hard Rock Cafeban voltunk Bánhidy Jojóval és Faluvégi Andrissal. Kellemes volt, jót beszélgettünk, szeretem őket.
Hétfőre nem aludtam jól, fáradt voltam, de az OORI-ban úsztam is, és az kilazított. Megpróbáltam csak jobb karral gyorson úszni. Ha nagyon lassan is, de haladtam előre. Olyan későn végeztem az úszással, hogy már nem jöttem el az Ördögoromba, hanem egyből hazamentem. Ezért is ma írjuk a blogot. Ma különösen nehéz feladatot kaptam Zitától, ragozást.

A szokásos

Tamás Gertrúddal, a neurológussal megbeszélve szigorú felügyelet mellett megpróbáljuk elhagyni a Kepprát decemberben. Nekem ez nagyon fontos.

13110019

Elliptikus trénert szeretnék venni, a Fürge Lábak szerint segítené a fejlődésemet. Sajnos a futópadot, amit korábban kölcsönkaptam, még nem ajánlják.

13110017Az egész hét a szokásos munkával telt el (logopédia, FürgeLábak, dolgozás).

A képen egy új labdás gyakorlat, a combizmot erősítjük, az egyik oldal már jó, a másikat erősíteni kell.

 

Vasárnap este megnéztük a Nemzeti színházban a Scapin, a szemfényvesztő című Molière-darabot. Túl sokat nem tudtam nevetni, bár ez vígjáték volt.

Mindenszentek, Szarvas

IMG_2542

13110006P1070126

13110005

13110004

A Kyanitól nagyon jól alszom és semmi más pirula nem kell. Jó a közérzetem is, apától kapom ezt a táplálék – kiegészítőt.
Egész hét a szokásos rendben zajlott. Kedden Marcival taliztam, jó volt. Szerdán moziban voltunk, előtte beadtuk Ági jegygyűrűjét, hogy alakítsák az ujjára.
Csütörtök este Pölössel és Gáborral kocsmáztunk, jót dumáltunk, rég volt itthon.
Szombaton anyáékkal a temetőbe mentünk délelőtt, majd kimentünk Rákosligetre Hajóssyékhoz. Culuska megint aranyos volt, mindig csinosan kiöltözik. Régi fényképeket is nézegettünk. Este Ági családjával a csepeli, aztán a halásztelki temetőbe mentünk.
Vasárnap Szarvasra utazott az egész család, Gáborék a gyerekekkel, anyuék, Ági és én. Apikáék nagyon vártak minket, finom ebéd volt, nehezen, de elfértünk. Szép volt az idő, a gyerekek fociztak, egy régi kocsit tologattak, fára másztak, bujocskáztunk.