Újra Ördögoromban lakom, SUP – esemény, Úszás Napja

18-án, szerdán elmentem Minyon és Péter amerikai élménybeszámolójára, vetítésére. Jó volt, kb. tízen voltunk. Múlt szombatra közös evezést terveztünk a Velencei tóra, de szelet jósolt a meteorológia, ezért lemondtuk, illetve most szombatra halasztottuk. Apa és Gábor szombat délelőtt lementek Balatonfüredre az Úszás Napjára, arany-arany az eredmény, mindketten elsők lettek a korosztály kategóriájukban. Az Ördögoromban aludtak a gyerekek, én Orsival és Gáborral elmentem a Bródyba, ahol sokan voltak, utcabál volt. Mi beszélgettünk, kellemes este volt. Együtt ebédeltünk vasárnap, Gábor, az ifjabbik vasárnap estére hányt, nagyon beteg lett. Apa szerencsére nem. Bemondták a rádióban, hogy fertőzött volt a víz. Hétfőn Pölössel, Bánlaki Tamással találkoztunk, Gábor és Tamás jött értem. Jót beszélgettünk.
Megérkeztek a régen várt evezők, először bosszús voltam, mert nem szétszedhetők, de most már örülök, jól néznek ki.
Kevés a hely a laptopom Winchesterén, ezért a múlt héten a régi Kiteline-os anyagokat válogattam, töröltem. Jó volt újra látni a filmeket, videókat, fotókat! Végül egy nagy külső Winchesterre mentettem sok mindent.
Egy hónapja újra az Ördögoromban lakom, hazaköltöztem. Keresünk lakást, hogy újra önálló lehessek.
Apa talált Gazdagréten egy nyitott, szabadtéri, klassz edzőtermet, minden nap járok oda kondizni. Főleg a lábam erősítem, van ellipszis, sajnos az pont nem tökéletes. Van, ahol a lábammal kell kalimpálni, van bicikli is. Elég sokan járnak oda. Hol apával, hol egyedül megyek oda.
A héten többször voltunk SUP-tárgyaláson apával, és szervezzük a holnap evezést is. Itt a linkje: https://www.facebook.com/events/143687542468604/. Te eljössz?
A Facebookon a SUPline bejegyzéseket már egyedül csinálom, kiválogatom, átméretezem és feltöltöm a képeket, a szövegben anya néha segít. Tanulom a www.surf.hu oldalam kezelését is anyától, pl. a képek feltöltését az események – blogrészbe.
Ma anyával kettesben vagyunk, nagyon kellemes, nyugodt napunk van. Apa elment Csaba Lacival úszóversenyre, Hódmezővásárhelyre, nekem elmaradt a kognitív órám. Tanulok, olvasok, beszélgetünk.

 

Csaba Anikó: freeblogköltözés , utólagos kármentés

Csaba Anikó: ma átnéztem a korábbi blogbejegyzéseket. Bevallom, ritkán szoktam visszaolvasni, még ma is nagyon megvisel. Mennyi idő, mennyi remény, mennyi fájdalom és mennyi öröm. Emberi és anyagi veszteségek, de persze sokkal – sokkal több nyereség kapcsolódik ezekhez az évekhez.

A lényeg azonban, hogy most rászántam az időt (erre is jó egy törött láb miatt otthonülős hétvége). Alaposabban ránéztem a freeblogból átmentett szövegekre, képekre. Kiderült, ezt már sokkal korábban meg kellett volna tennem, elég sok kavarodást találtam. Rengeteg bejegyzés kétszer, de néha háromszor is megjelent, főleg a korábbi dátumoknál tapasztaltam ezt. Hogy el is tűnt-e esetleg, azt nem tudom. Két gépről dolgoztam, az egyiken a blogot néztem, a másikon adminként javítgattam, töröltem a duplikált írásokat. Remélem mindet megtaláltam.

Sajnos sok képet nem valószínű, hogy tudok pótolni, érdekes, hogy a videók jobban megmaradtak. Annak idején rendszeresen készítettem a freeblogról mentéseket, de még sosem sikerült megnyitnom őket, :-(. Elnézést azoktól, akiknek nehézzé tettük az olvasást, de a költözéskor annyira megkönnyebbültem, hogy sikerült egy számítógéphez értő szakembert találni, aki átmásolta a teljes blogot, hogy eszembe sem jutott részletesebben ellenőrizni a munkáját..

Balatoni fiús hétvége, Ironman, alakulok!

Péntek délelőtt logopédián voltam, ahol először olvastam, majd internetről néztünk feladatokat. Délután a számítógéphez fényképfeltöltőt vásároltam, a régi elromlott. Délután a család fiú(férfi)tagjai leindultak Balatonra: apa, Gábor, Gabó, Lackó és én. Szombaton apával és a 2 lurkóval a csopaki vitorlás klubba mentünk, ahol Kiricsi János várt minket. Felfújtunk 3 SUP-ot, amit sokan kipróbáltak, gyerekek és felnőttek, én is paddle-oztam. Apa elment a gyerekekkel. Kiricsi a gyerekeknek versenyt is szervezett. János meghívott egy ebédre a klubban. Közben Gábor Balatonfüreden megcsinálta a fél Ironmant. Jó eredményt ért el, a fiai hangosan bíztatták. Este Gábor és Gabó jöttek értem, úgyhogy volt segítség a a cuccok összecsomagolásában. Vasárnap reggeli után a sajkodi strandra mentünk, ahol felfújtunk 1 SUPot. Volt egy kis szél, ezért kicsit nehezebb volt paddle-ozni. Először apa próbálkozott, nem ment túl messzire, a végén egész ügyesen kijött. Aztán én is bementem a nádasba SUPolni. A gyerekek a parton játszottak, homokoztak, nem mentek be a kicsit hűvös vízbe. Kriszta javaslatára újból elkezdtem meditálni esténként. Zita megdicsért, azt mondta, alakulnak a dolgok! Anyáék mondták, hogy a medencében mindkét lábbal elrúgtam magam a faltól!  Elkezdődött a foci VB, én is nézek egy-két meccset apával. Hétfőn Gábort köszöntöttük, születésnapja volt.

Tisza tó – Csapcse Beach, fotózás

10296340_10203054093246965_5078503169029585130_o

P1080085A pünkösdi ünnepi hétvége 3 napos volt. Vasárnap Dáviddal és Krisztinkével a Tiszatóhoz mentünk, a Csapcse Beachre. Dávid és 5 haverja bekeveredtek a nádasba, míg én egy autóval kb. 20 km-re onnan egy szép helyen mentem be SUPolni. Sokat eveztem, a végére remegett a lábam. Dian Tomi és kis csapata paddleztek, bementek madarakat nézni a zegzugos nádasba. Jámbor Zsolt, benji és Miki motorcsónakkal vontatott hullámlovaglásra mentek. Este Zsolték hoztak haza az Ördögoromba. Benjinek megtetszett a deszka, és másnap, mielőtt kiutazott Dubaiba, vett egyet.
Kedden anya végre megkapta a könnyített, műanyag járógipszet.
Szerdán egy páran SUPoltunk a Városligeti tavon, fotózás volt, kijött a TV is. Lacika ma átjött hozzánk, itt aludt délután. Hatalmas a hőség, mindenki csak kóvályog.

SUP-dzsembori, balett, vacsora, szülinap

P1070933 10355551_681836748519508_7773216933921798413_o P1070878 P1080003 P1080025Elnézést, hogy így eltűntünk, de kicsit sűrű napjaink voltak.
Pénteken, 23-án délelőtt voltam a nagy felülvizsgálaton, most került rám a sor, nagyon kedves volt a doktornő.
Szombaton, 24-én lezajlott az idénynyitó SUP-dzsembori a Városligeti tavon. Nagyon sokan eljöttek, régi ismerősök is, jó kis esemény volt. Bocika is élvezte a SUPolást, még idegenhez is beugrott. Lilla vezetésével tornagyakorlatokat (SUPFLOW) csináltak a lányok, és egy-két fiú is a deszkákon. Anyán, apán és rajtam kívül eljött segíteni Lódi Petra, Csaba Laci és Eszter, Lilla és Jézus, köszönjük, szükség volt rájuk! Oda kellett cipelni 12 deszkát, felfújni, papírokat aláíratni, kiadni – visszavenni a SUPokat, stb. Csaba Laci először a lányoknak, aztán a fiúknak csinált SUP versenyt. Sokan most álltak először a deszkára, de mindenki ügyes volt, nem nagyon estek vízbe. Lacival vizibiciklivel mentünk a SUPolók után, így tudtam sok fényképet készíteni. Jó volt látni, hogy tele volt a tó a deszkáinkon SUPolókkal. Mire este leengedtük a deszkákat, összecsomagoltunk, kicipeltük őket a kocsikhoz nagyon elfáradtunk, de örültünk, hogy jól sikerült. Csak vasárnap pakoltunk ki, rendbe raktuk, lemostuk, összehajtogattuk a deszkákat. Laci és Eszter is átjöttek segíteni, aztán együtt ebédeltünk. Esztert, Lacit, apát és engem anya lefényképezett az ablakból, sajnos egyetlen közös csapatkép nem készült, mert valaki mindig épp máshol dolgozott. A szombaton készült többi képet a www.surf.hu oldalra, a bogba töltöttük fel, a linkre kattintva tudjátok megnézni.
Kedden koraeste átmentünk Laciékhoz, az ikreket köszöntöttük, 31 évesek voltak. Szegedről hozta Ildi a pörköltet, a tortát, nagyon finom volt. Gabó mellettem ült, ragaszkodott hozzám, édes volt.
Szombaton operában (az Erkel színházban) voltunk Gáborékkal, gyerekelőadáson, Gabó, Máté, Dóri is jöttek, a Hófehérke c. balettet néztük meg, szép volt, a gyerekek is nagyon élvezték. Szombaton este Gáborékkal elmentünk vacsorázni, a gyerekek az Ördögoromban aludtak. Vasárnap az Ördögorom kiscsapat: anya, apa, Gabó, Lacóka és én kirándulni mentünk Törökbálintra. Sajnos anya egy füves rézsűn elcsúszott, eltört a bokája. Apa bevitte a Traumatológiára, este meg is operálták. Hétfőn, kedden is bementem hozzá látogatóba. Szerdán délelőtt hazajött, de még fekvőgipsze van.
Mostanában sajnos rosszul alszom, pedig egy ideje már nem volt ezzel gondom.