Sakk Ágival, 2011 02 19 a farsangi buliban :)Vezetés, 2011 02 20 Vezetés közben, 2011 02 20 Út közben, 2011 02 20 Először az OORI-ban, nem hoztak, ÉN VEZETTEM! 2011 02 20

Pénteken, lehet a szerdai uszoda – kondi hatása is, a gyakorlatok Gelányi Lacival nagyon jól mentek, új kargyakorlatokat is csináltunk! A logopédiával is elégedett voltam. Szombaton kicsit sakkoztunk Ágival. Este farsangi bulin voltunk, Ági western –  country jelmezben volt, én Popeye – spenót és pipa – voltam. Nagyon jó volt, táncoltunk. Éjjel kettőkor indultunk haza. Vasárnap autóba ültünk – automata Opel -, és az Ördögoromból Budakeszire az OORI-ba és vissza is vezettem, nagyon jó volt! Szabályosan mentem, néha 70-nel, nagyon izgultam és élveztem! Hétfőn nehéz volt a logopédia, újfajta feladatokkal dolgoztunk. Utána úszás, a torna elmaradt. Kedden már újra volt Móni, jólesett a „masszázs”, laza voltam. Siettünk Telkibe, megint én vezettem. A torna megint nagyon jól ment. Utána Pátyon volt lovaglás. Nagyon hideg volt, – 3 fok. Sínadrágot vettem, beöltöztem, és nem fáztam. Ma Zita volt délelőtt, nagyon nehéz volt, ő is újfajta feladatokat adott, egyeztetnek Évával.
Délután Gelányi Lacival dolgoztunk, járással kezdtünk, és azzal fejeztük be. Has- és láb gyakorlatok voltak, az egészséges oldali keresztizmokat erősítettük. Azért szükséges, mert az egészséges oldal izmai gyengülnek el, és ezért billeg a járásom még néha. A járást úgy is gyakoroltuk, hogy Laci megmutatja, hogy kell, miért csinálom rosszul, aztán mögém áll, fogja a derekam, a csípőm, közvetlenül mögöttem jön, irányít, hogy érezzem, hogy kell jól csinálni. Ezt aztán egyedül kell ismételgetnem. Elégedett volt, én meg nagyon fáradt, mindjárt indulunk Mónihoz.
Újdonság: tegnap elővettem a régi telefonkártyámat, újra él a régi telefonszámom! Nekem ez nagyon nagy dolog!!! Pedro: +36 704 532 416.

Ma elmentünk Ágival autóval Naphegyre, az Oxygen Wellnessbe. (Ez pár perce van onnan ahol 10 évig laktam) Először gyúrtam: futópadon futottam, gyorsan. Aztán felültem a biciklire és Ági azt mondta, próbáljam meg állva is. Ördögoromba korábban 3-szor 4-szer megpróbáltam és nem sikerült, most azonban sikerült! Isteni volt! Nagy dolog! Aztán sorra kipróbáltuk az összes kondigépet (nem igazán szeretem a kondit, de jól ment és ennek nagyon örültem!) Amikor végeztünk lementünk a wellnessbe. Kicsit úsztam, pillangóztam, de hideg volt a víz, úgyhogy beültünk a szaunába, ahol csodás volt a panoráma a Várra! Utána forró köves pihenőágy, szintés csodás panorámával. Aztán bugyogtunk a pezsgőfürdőben és tovább gyönyörködtünk a panorámában. 🙂 Bánlaki Tamás barátom javasolta az Oxygén-t (először ingyenes). Köszönjük!

Pedro

oxygén wellnesskondijacuzzipanoráma a szaunábólmedencesaunawellness

 

A múlt hét könnyebb volt, mert Móni szabadságon van 3 hétig, de én beteg, náthás voltam. Ezért a lovaglás is elmaradt kedden. Pénteken Zitával a logopédián hangosan olvastam, jól ment. Utána Éles Csaba vitt talpmasszázsra. Este a Nemzeti Színházban voltam Ágival, az Úri murit néztük meg, tetszett. Szombaton este kocsmázni voltam, a vacsora ízletes volt. Jót beszélgettünk: Ági, Orsi, Gábor és én. Utána moziba mentünk, nekem nem tetszett A király beszéde című film, unalmas volt. Gabó ezért az Ördögoromban aludt, sajnos nem voltam ott. Vasárnap az Ördögoromban ebédeltünk, Gáborék is itt voltak. Utána ismét moziban voltunk, Ági, Mariann, Balee és én. Bugyuta, amerikai film volt. Ma újra logopédián voltam Évánál, utána úszás következett. Egyre jobban megy, összesen három hossz pillangót úsztam, békalábbal és anélkül. De természetesen mást is gyakoroltam. Enikő mérte az időt. Eszter helyett Timi lett a gyógytornász, rendesen megdolgoztatott, jó, szimpatikus. Boldog Valentin napot!
Pedro

GabóGabó örvend a víznekOrsi, Lacika, Gabó és a csizmaGabó díjkiosztót tart :)    

Vasárnap ebéd után Ágival elmentünk Etyekre, csodálatos idő volt. Felmentünk a kilátóra, nagyon szép volt, de fújt a szél. Büszke voltam, mert odataláltam Haraszthy borozójához! Zárva volt, de beengedtek, megnéztük, volt nyitott medence is, isteni.
Hétfőn anya is jött az OORI-ba, megnézni. Logopédia jól ment, Éva megdicsért. Aztán úszás, bemelegítettem, sokféle gyakorlatot csináltam. Apa videózott. Először pillangó békalábbal, aztán békaláb nélkül. 10 tempó, 1 hossz, többször is! Volt csak jobb karral gyorsúszás, mellúszás, hátúszás.
Ördögorom ebéd, este apa vitt Ágihoz. Ma délben jöttem Ördögoromba, előtte fodrásznál voltam, hajvágás. Tegnap én telefonáltam, kaptam mára időpontot. Most volt itt Csaba Laci, masszírozott, jót beszélgettünk.
Pedro

Etyek Az etyeki kilátónPedro a kilátónrozi a kocsibanAz etyeki borútonPedro Rozival az etyeki borútonÁgi és Rozi az etyeki borútonRozi és Pedro az Etyeki kilátónPedro, Ági és Rozi az etyeki borútonaz etyeki borútPedro Rozival az etyeki borúton a kútnálA Haraszthy borozóÁgi és Rozi az Etyeki borútonLovas borozgat EtyekenRozi az etyeki kilátó tetejérőlPedro & Ági az etyeki kilátó tetején

Újra voltam keszonkamrába Budakeszin. (lábjegyzet: mint megtudtuk a keszonkamra potencianövelő, szóval írtó lelkesen járok 🙂 Korán reggel kell érkezni és másfél óra az egész. 6 napig tart összesen.

Móni (masszőr) megdícsért. Most már egyedül guggoltam, gyorsan és sokszor egymás után, szépen. (Egy hónapja még kellett segítség és remegett a lábam!)

Leírom a mai napom (kedd): f7-kor kelés, irány Csepelről Budakeszire (keszonkamra), utána mentünk Mónihoz a III.kerületbe (masszázsra). (Két óra nyújtás, ami nagyon fáj, de nagyon sokat fejlődöm ezáltal, úgyhogy nem zavar.)  Utána Ördögorom lejtő, összepakoltunk és rohantunk Gelányi Lacihoz Telkibe, amikor szóltak, hogy elromlott Gelányi autója, így fordultunk is Páty felé (lovaglás), du. f5-re értünk ki. Volt egy óránk, ezalatt teáztunk. NAGYON hideg volt, ezért NAGYON beöltöztem. NAGYON élvezetes volt a lovaglás! Szilajt (ló) megetettem almával, és este 7h-kor indultunk haza Csepelre.

Ági vitt mindenhova, megvárt, aminek örültem, mégis nagyon szeretnék már egyedül vezetni.

Pedro

Péter úszáson Enikővel az OORI-banPéter csodaszépen pillangózik az OORI-ban!Levezető gyakorlat az OORI-banEnikő mutatja az újabb feladatot Pedrónak (OORI)