Vasárnap – hétfő, kirándulni ment Péter Dórival a Börzsönybe. Hirtelen jött ötlet volt, nem foglaltak szállást, így nem is ott aludtak, ahol először akartak, de megoldották. Jókedvűen jöttek haza tegnap.     
Peter már egy ideje el volt keseredve, ha beszélgettünk, a mozgására azt mondta, stagnál. Ennek oka, hogy már legalább két hete nem tudta megmozdítani az ujjait, és ez elkeserítette. De ma reggel! Végre úgy kelt fel, hogy jól aludt, kipihenten ébredt. És ami a legfontosabb, reggelizett és hosszasan mozgatta az ujjait!   
Jól kezdődik a munka, a hét! Logopédia volt a mai első foglalkozás. Csűri Marinál mindig naprakésznek kell lennie Péternek. Teszteli, hogy tudja-e a napi friss politikai vagy sportaktualitásokat. Ma Peti elé tett egy kokárdás Kossuth képet, hogy beszéljen, mit lát. Aztán elkezdték mondani a Talpra magyart, és Peter az első szakaszt tudta egyedül szavalni, csak a végén kellett kis segítség! Szerinte nagyon jó, hogy tud verset, imát mondani emlékezetből, képes új sorokat, szöveget is megtanulni. Azt kérte, beszéljen sokat, próbálkozzon különböző szituációkban megszólalni. A szókincs „megmozgatásán” dolgoznak, arra törekszik, hogy legyen – bővüljön a szófantáziája. Fontos, hogy hallja saját magát beszélni. Sínen vagy – így búcsúzott, mert másfél hétig nem lesz óra.  
Logopédia után megkerestük Tamás Gertrúd doktornőt, a jövőben hozzá kell mennünk, ha gondunk van, kontrollra, gyógyszert felíratni. Izgatottak voltunk, de nagyon szimpatikus, optimista hozzáállású, fiatal orvos.