Tegnap csak Gáborral ketten voltunk bent Péternél, gyorsan elrepült az idő. Kimentünk sétálni. Kicsit aggódtam a csúszós út miatt, de nem volt gond. Nagyon jólesett mindannyiunknak a friss levegő. Ahogy általában szoktuk, most is halkan énekelgettünk. Nagyon-nagyon régen tanácsolták, hogy régi, gyermekkori vagy kedvelt dalok éneklése sok szót, mondatot visszaidéz. Persze ez akkor nem várt nehézségeket okozott, mert bizony szinte egy dal sem jutott az eszünkbe, lebénultunk. Amikor Peti még kómában volt, Gábor összeírt magának egy kis listát, amit mindig magánál tartott, és azokat dúdolta, énekelte Petinek. Azóta is sokszor szoktunk dalra fakadni az autóban vagy séta közben. Szép látvány vagyunk, ahogy három felnőtt bandukol, és énekli, hogy Megy a gőzös, megy a gőzös… (Nekem abszolút semmi hangom nincs!) Elég sajátságos a repeortárunk is, ovis dalok és a Mint a mókus fent a fán egyaránt szerepel benne. Egyébként működik a dolog, és Péter mindig partner ebben! Tegnap karácsonyra készülődtünk. A karácsonyfa alatt mindig elénekeljük együtt a Mennyből az angyalt, a Pásztorok, pásztorokat, ezért tegnap ezeket az énekeket és a fa alatt mondandó imákat  gyakoroltuk.

Ma hazajön Péter, és csak az újévben kell visszamennie az OORI-ba. Sűrű nap lesz a mai is, délben megyünk érte, utána akupunktúra, aztán 4-re Fótra megyünk. Enikő szervezte, lovasterápia lesz Abigéllel.

Ma ismét évforduló van, egy éve érkeztünk haza! Emlegettük tegnap este is, Péter azt mondta, számára olyan, mintha álmodta volna az utat.
Remélem, sokan megtapasztaljátok az elkövetkező két hétben, hogy egyre jobban lehet vele társalogni, sőt most már igazán beszélgetni szoktunk!

2008. december 12-én indult el a csabapedro.freeblog.hu. Kis statisztikát készítettem erről. Az eltelt egy év alatt összesen 43.959 alkalommal látogattátok meg, a legtöbben 2008. december 17-én (330), a leglátogatottabb hónap január volt, 6.337 látogatással. Elképesztő, nem?

Mostanra már beállt egy közel azonos nézettségre, kb. havi háromezer, heti 600-700 látogatással. Köszönjük! Nagyon sokat segít Péternek, és nem tagadom, nekünk is, ha olvasgatjuk a kommenteket.

4 thoughts on “

 1. Az ÉNEKLÉS fantasztikus terépiás és lélekfelszabadító hatással bír. Novemberben és decemberben 2 csapatépítő tréningünkre is meghívtuk egy barátomat, Fekete Kiss Sándort, aki profu énektanár, és 5 éve azt vette a fejébe, hogy ezzel kilépett a színházi világból a, szó szerint a közönség elé. A hét szinte minden napján tart HANGDALA tanfolyamokat, és koncerteket is. Ma beszélek vele, és megkérdezem, lenne-e kedve egy koncertet rendezni Petinek. Erre persze a blog többszáz olvasójából minél többen el kellene, hogy gyertek. Abszolút nem baj, ha nincs hangotok, majd ki fog derülni, hogy jobb, mint gondoltátok. A repertoár pedig ismert magyar és külföldi slágerekből áll össze a népdaloktól a musicalekig. Kottát is kap mindenki. Képzeljétek el, mekkora ERŐ-t kaphatna Peti, és persze a dalárba minden tagja is, ha csak 30-40en énekelnénk, vagy akár 80-100 ember? Ki jönne el közületek egy ilyen eseményre? Mikor lenne a legalkalmasabb számotokra? Lehet még a két ünnep közt, vagy tegyük januárra? Örülök,ha írtok ezzel kapcsolatban.
  Tamás

  • Kedves Tamás!

   Én nagyon őrülnék, ha résztvehetnék a Peti gyógyulását segítő közös éneklésben.

   Édes Marica

  • Húú, hát ekkora tolongásra nem számítottam a közös éneklés ügyében 🙂 Édes Maricával együtt már ketten vagyunk 🙂 🙂 Ha valaki még szívesen csatlakozna, egy januári ősbemutatóhoz, kérem küldjön egy jelet. Üdv: Tamás

  • Sziasztok!

   Mi is szívesen jövünk énekelni, bár Nórinak január 11-én kiveszik a manduláját, úgyhogy előtte nagyobb hangorkánt tudunk produkálni :).

   Szerintem január első hete jobb lenne, mint a két ünnep közt.

   Petinek és minden kedves blog-olvasónak boldog, békés ünnepeket kívánunk.

   Üdv:

   Andris (Horesz) és Nóri

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .