Gyönyörű Karácsony Esténk volt.
Reggel bevittem egy kis fát a Petinek, amit aztán együtt diszitettünk fel, délután pedig bement a szűk család. Kézenfogva énekeltünk, majd megjött a Jézuska, tortáztunk, néha meghatódtunk de sokat is nevettünk!
Peti mai ajándéka, hogy elsőre elfújta a gyertyát,(majd másodszorra, majd harmadszorra..) ami részben ajándék, részben feladat volt, de aztán kicsit megijesztett minket a nővérke amikor figyelmeztetett, hogy az intenziven több helyen 40%-os oxigén telitettség van, és jobban tesszük, ha nem pirózunk… Nade azért a mi örömünk igy is felhőtlen volt!
Igaza volt Anikó egyik barátnőjének, aki azt mondta: lehet, hogy ez nem egy olyan Karácsony lesz, mint a többi, de ilyen sokan még biztosan nem voltunk. Érezzük az állandó jelenlétét a sok barátnak, azoknak is, akik nem hivnak vagy üzennek és köszönjük!
Sokan fognak a mai éjféli misén is Petiért imádkozni

23 thoughts on “

 1. Drága Pedro koma,

  Ha nem is írunk a napokban olyan sokan, azért tudd, hogy Szenteste és Karácsony alatt is mindannyian Veled vagyunk – sok szeretettel gondolunk Rád és drukkolunk Neked!

  Parti János.

  • Drága Pedro es Linda, nem tudok úgy lefeküdni, hogy ne nézzem meg a blogot naponta tobbszor is, hogy van -e új bejegyzés… Ezt a mait, mint az osszes tobbit széles mosollyal az arcomon es nagy örömmel a szívemben olvastam! Csak így tovább! Boldog Karácsonyt!

  • Szia Péter!
   Eszünkbe jutottál a karácsonyi vacsorán így egyszerre küldtünk neked egy nagy karácsonyi szeretet adagot! :o)Nagyon gratulálok,hogy ilyen gyorsan haladsz a tanulással és,hogy ilyen szorgalmas vagy!
   Sok puszi és így tovább!!
   :o)

   Mindenki puszil ligetről!

  • Helló Péter!

   Csak keményen, mielőbbi gyógyulást kívánok! Ilyen döbbenetek után mindig átértékelem kicsit, mi is a fontos és kevésbé fontos az életben. Remélem, gyorsan rendbe jössz, mintha mi se történt volna (ahogy a gyülekezet jön ki a templomból…) Jó látni, hogy ilyen sokan aggódnak és veled vannak. Mondd meg Lindának, őt is üdvözlöm :-)!
   Lévay Cs.

  • Kedves ismeretlen és ismerős Barátok!
   Már napok óta készülök arra, hogy írjak, de nem könnyű, higgyétek el.
   Nagyon tisztelem Lindát, hogy ilyen kitartóan vezeti ezt a blogot, tájékoztat Titeket arról, hol tartunk. A dolog kétirányú, mert a sok visszajelzés segít nekünk átvészelni ezt az időszakot.
   Mi – Peti szülei – tudtuk, hogy kivételes gyerekeink vannak, és mindig nagyon büszkék voltunk rájuk (de mi elfogultak vagyunk). Borzasztó jó érzés olvasni, hogy ezt Ti is így tapasztaltátok.
   Az eltelt csaknem egy hónapban elképzelhetetlenül sok segítséget, támogatást, szeretet kaptunk Tőletek. A gondviselés segített, a bajban szerencsénk is volt mindig, ami túllendített minket egy-egy holtponton.
   Braziliában folyamatosan azt kérdezték a klinika dolgozói, hogy bírjuk, milyen nehéz lehet külföldön, egy számunkra idegen ajkú világban végigélni ezt a tragédiát. Őszintén mondom, a felénk áradó szeretet, empátia miatt ez egy pillanatig sem jelentett gondot.
   Linda, aki annyi szeretetettel, figyelemmel, türelemmel segíti Petit, ami nem csak a mi iránta érzett szeretetünket és megbecsülésünket erősíti minden pillanatban, de mindenki tiszteletét kivívta Brazíliában és itthon is.
   Zaránd, aki folyamatosan a Peti mellett volt kint és itthon is. Tartotta a kapcsolatot a hazai orvosokkal, bonyolította a Kiteline ügyeit. És türelmesen válaszolt a rengeteg telefonra, e-mailre. Kettejüknek köszönhető, hogy a Peti leletei idejében hazakerültek, leleményesen oldották meg a feladatot.
   A kapcsolattartás és az otthoni feladatok maradéktalan ellátása hárult Gáborra és Orsira, akiknek nagyon nehéz lehetett messziről várni a híreket. Minden este ott kucorogtak a gép előtt, skype bekapcsolva, hogy „élőben” hallják a híreket!
   Nem tudom egyenként felsorolni a barátok, ismerősök nevét, akiknek aggódó szeretét, figyelmét érezzük minden pillanatban. A lista nem teljes, de minden lépcsőfokon épp ott volt egy barát, ismerős, aki továbbegyengette, lendítette Peti sorsát. Kérem, hogy ne bántódjon meg, aki kimarad!
   A kezdetektől velünk volt Hares (Harsányi László Dr.) , aki elsőként értesült a bajról, és azóta is rajta tartja a szemét Petin. Frenyó Sándor Dr. barátunk, aki előkészítette Peti fogadását a Traumacenterben, megműtőtte hétfőn és azóta is nap, mint nap érezzük gondoskodó szeretetét, figyelmét. Dr. Vékássy László a logopédus, aki minden nap jön Petivel foglalkozni!
   És az első esti zökkenő után az itthoni nővérek, orvosok is szeretettel, gondoskodással veszik körül Petit. Budakeszin dolgozik egy gyerekkori barátom, Mészáros Éva, így kezdetben nem csak idegenek lesznek Peti körül.
   A kinti agysebész, mikor mondtam, hogy nem tudok aludni, csak zokogok egész éjjel, mindig azt válaszolta, hogy még mennyit fogok sírni ezután, nem is hiszem el. Hát igaza van! Azt is jósolta, hogy új élet kezdődött nemcsak Peti, hanem a környezete, a mi számunkra is, amelyben nagyon sok örömünk lesz, minden apróságnak fogunk tudni örülni. És igaza volt! Átértékelődtek a dolgok, az eltelt idő, különösen az első szörnyű egy hét, amíg Peti életéért imádkoztunk, megváltoztatott mindannyiunkat. Ma már tudjuk, hogy minden apró eredmény mögött milyen erőfeszítés rejlik, és nagyon – nagyon tiszta szívből örülünk ezeknek. Mindenki arra figyelmeztetett, hogy sírni a Peti ágya mellett tilos, de mikor tegnap délután halkan elénekeltük neki a Mennyből az angyalt, és elsírta magát – először a baleset óta – azt egyikünk sem úszta meg könnyek nélkül! És még tartogatott más örömöket is a Szenteste.
   Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget és kérem, hogy továbbra is kövessétek figyelemmel a Peti sorsát! Hosszú út áll előtte, a felépüléshez nagy szüksége lesz barátokra, szeretetre, támogatásra.

  • Drága Keresztmama!
   Leveledet olvasva nagyon nehéz megszólalni, és szavakba önteni mindazt amit szeretnék mondani.Habár a magyar nyelv gyönyörű,hiszen változatosan tudja magát kifejezni az ember,de én megint csak ismételni tudom magamat,hogy sokat gondolok Rátok,lélekben Veletek vagyok és rengeteg segítő energiát küldök Nektek és Petinek.

   Szeretettel ölel
   Keresztlányod

  • “SÍRNI CSAK A GYŐZTESNEK SZABAD”
   Azt hiszem mi mind győztesek vagyunk akik ismerhetjük Petit és Lindát, ezért talán természetes ha mi sem ússzuk meg könnyek nélkül mikor Petiről és a családjáról olvassuk a sok jó hírt.
   BOLDOG KARÁCSONYT!

  • szia Peti!
   Meghatottan olvastam a legutóbbi bejegyzéseket, nagyon boldog vagyok, hogy napról-napra erősebb vagy!Ne felejtsd Elle, hogy minden nap gondolok Rád és drukkolok!
   Most pedig küldök egy igazi karácsonyi mézes puszit!
   szia
   szzsuzsa

  • Anikó és Linda sorait olvasva nem is tudok mást,csak sírni,de most az
   örömtől!Azt hiszem mindannyiunk életében,akik Petiért és a családjáért aggódunk és imádkozunk Új időszámítás kezdődik,és nagyon bízom abban,hogy ez a baráti társaság egy életre szóló szeretetközösséggé kovácsolódik,s a jövő Karácsonykor már Peti gyógyulásáért adhatunk hálát.

  • Szia Peti,

   Boldog Karácsonyt és még sokkal boldogabb új évet kívánok neked. Remélem jövőre már együtt bulizunk szilveszterkor.

   Szilvi, kicsi Tomi, Zol

  • Hello Peti es Linda, nem reg kaptam meg a blog cimet Lindatol, ugyhogy igy kozvetlenul is szerettunk volna nektek nagyon boldog Karacsonyt kivanni. Nagy orommel olvastam a blogon, hogy minden nap egy kicsit javul az allapotod. Mindeketten nagyon szoritunk a tovabbi javulasert!!!! Ahogy ismerlek, biztos vagyok benne, hogy mostantol meg nagyobb elorelepesek fognak jonni!

   Adam es Anika

  • Tesóm!

   Karácsonykor sem tudok többet gondolni Rád, hiszen állandóan Te jársz az eszemben és megállás nélkül szorítok ahogy megígértem. Földöntúli elszántságod, családod ember feletti kitartása és az a szeretet ami körül vesz együtt a gyógyuláshoz vezető apró lépéseket, csodákat hozzák el.
   Az alábbi dallal kívánok Boldog Karácsonyt és apró lépésekben gazdag Boldog Új Évet!

   http://www.youtube.com/watch?v=fbdylEE-0e4

  • Sziasztok Kedvesek!
   Boldog Karácsonyt kívánok! Remélem, hamarosan élőben is találkozhatunk.
   A baleset híre utáni napon álmodtam Petivel. Egymás vállára támaszkodva sétáltunk, mint jó barátok, s sokat nevettünk, napsütéses, könnyed pillanatok voltak.
   Eddig nem mertem ezt leírni, de most érzem, ez egy lehetséges jövőkép volt álom formájában.
   Szerettel gondolok Rátok,
   Lilla

  • Szia Peti!
   Mi is lélekben veled voltunk Szent este! Gratulálok a gyertyafújáshoz, no meg a labdázáshoz! Csak így tovább! Várunk az apuddal együtt mielőbb az usziba! Nyugodtan állíthatom, hogy az ottani közösség minden tagja nagyon várja már, hogy újra velünk ródd a hosszakat! Sajnos nincs mindenkinek nete, ez az oka amiért nem ír mindenki!, de minden brűgölés alkalmával nyüstöljük a Frenyó doktor urat és nagybátyátad, hogy tájékoztassanak…
   Hajrááááááááááááá!
   Zozo

  • Szia Pedro,
   minden indők legnagyobb harcosa, idén 15 év után először elmaradt a nagy karácsony előtti buli, nélküled nincs értelme… Inkább belópoztunk hozzád, hogy megfogjuk a kezed és rád mosolyogjunk, szerető, őszinte barátsággal. Jövőre már biztosan együtt ünneplünk:) Nagyon szeretünk, veled vagyunk mindig, boldog Karácsonyt Neked is és kis családodnak is (akik a példaképem voltak mindig, mint család). remélem néhány nap múlva már hármasban a kis Jázminnal, kéz a kézben, együtt küldhetünk Neked erőt, szeretet, puszit, szelet:)

  • Szia Peti!

   Végre sikerült nekem is rátalálni a blogra, ahol értesülhetünk a veled kapcsolatos újdonságokról. Óriási öröm, hogy végre valami közelebbit tudhatunk meg rólad az eddig hallott pletykákhoz képest.

   Nagyon sokat gondoltunk rád, rátok az elmúlt hetekben, hihetetlen boldogság hallani, hogy szépen fejlődsz, és hogy ennyien törődnek veled, segítenek neked. Sokszor gondoltam az elmúlt hetek tehetetlen várakozásai közben arra, hogy jó lenne, ha bárhogy, akárhogy segíthetnék neked, de látom ezt megtették sokan, így nekünk marad a drukkolás, meditálás, kinek-kinek a maga módszere.

   De ahogy olvasom, és ahogy ismerlek, igaz, hogy jó dolog a segítség, sokat számít az ismerősök, barátok szeretete, de te a saját erődből is képes vagy, képes leszel újra felállni és továbbmenni. Ehhez kívánok nagyon sok kitartást!

   Nagyon boldog karácsonyt, várjuk az újabb fejleményeket és sokat gondolunk rád!

   Üdv:

   Horesz és Nóri

  • Szia Pedró bácsi!

   Te nem ismersz még engem, én vagyok a Gyuri (Dzsordzsiboy) csibész fia. Most voltam még csak két éves, de megértek mindent és apa sokat mesélt Rólad és azt is, hogy milyen csúnya dolog történt Veled. Én is nagyon szorítok érted. Nagy örömmel olvastam Linda sorait, hogy milyen gyorsan gyógyulsz. Csak így tovább! Szólj, ha valamiben segíthetek! Így két évesen is már sok mindent tudok, pl. szuperül hajtom a kisbéemwémet és közben ordítom, hogy “húú király!”.
   Biztos még sok mást is tudok,csak nem próbáltam…. Nagyon boldog karácsonyt kívánok Neked, remélem a Jézuskától szép dolgokat kaptál, mert én megfenyegettem, ha nem így tesz, velem gyűlik meg a baja. Na most iszom még egy korty kakajót és megyek aludni. Puszillak Pedró bácsi, ügyes légy, nagyon várom már, hogy személyesen is megismerjelek, biztos tökjófej vagy!

  • Szia Petikém!

   Ahogy Anyud írta sok minden átértékelődik az életben és nem csak számodra, a családodnak de azt hiszem mindannyiunk számára akik ismerünk és szeretünk.A Te ajándékod a barátok és családtagok számára egy szeretetben , összetartásban gazdagabb karácsony volt.Ez viszont kölcsönhatásban működik és remélem ezt a visszahatást Te is érezted.Talán Te sem gondolkoztál még azon, hogy mennyi igaz barátod és szerető rokonod van.Adjon neked ez még több erőt és kitartást az utadon.
   Palkó Judit

  • Ezt a levelet, most nektek irom Kedves blog irók, olvasók!
   Én minden nap bent vagyok a Petinél, és a magam módján próbálok Neki segiteni. Masszirozom, tornáztatom, labdázom, beszélgetek Vele. Ma -miután kifogytam a feladatokból- az Anikó által “kifénymásolt” blogot mutogattam Neki. Lapozgattam, és mondtam, hogy ki mit irt. Egyszercsak azt vettem észre, hogy sir!!! Nagyon megijedtem, de aztán elkezdtem örülni is, mert éreztem, hogy az általatok beirtak milyen nagy hatással van Rá!! Érzi, hogy – bár nem lehettek vele, mellette- de lélekben vele vagytok!
   Köszönöm az irásokat a Peti nevében!!
   Ma már hármasban is tudtunk labdázni. Én dobtam (közelről) a Petinek, Ő a Zarándnak, majd visszafelé ugyanigy. És mosolygott!!
   Sziasztok: Csaba Laci

  • Szia Peti.

   Ez az első levelem Neked, itt ülök már fél órája.NEHÉZ.
   Kívánok Neked és Családodnak rengeteg erőt és kitartást.

   … sokat gondolok Rátok!

  • Csaba Petinek!

   “Emberi törvény: kibírni mindent,
   És menni mindig tovább,
   Még akkor is,
   Ha nem élnek már benned
   Remények és csodák!”

   (Hemingway)

   Kedves Barátom!

   Rád valójában csak az idézet első fele vonatkozik, mert neked minden okod megvan a bizakodásra.
   Igazi túlélő típus vagy és
   MEG FOGSZ GYÓGYULNI!

   Fontos hogy tudd, nem vagy egyedül és továbbra is bízz magadban.

   Kemény, küzdelmes de eredményes 2009. évet kívánok!

   Szeretettel: Debreczi Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .