A következő bejegyzést Anikó küldi Nektek:

Kedves ismeretlen és ismerős Barátok!
Már napok óta készülök arra, hogy írjak, de nem könnyű, higgyétek el.
Nagyon tisztelem Lindát, hogy ilyen kitartóan vezeti ezt a blogot, tájékoztat Titeket arról, hol tartunk. A dolog kétirányú, mert a sok visszajelzés segít nekünk átvészelni ezt az időszakot.
Mi – Peti szülei – tudtuk, hogy kivételes gyerekeink vannak, és mindig nagyon büszkék voltunk rájuk (de mi elfogultak vagyunk). Borzasztó jó érzés olvasni, hogy ezt Ti is így tapasztaltátok.
Az eltelt csaknem egy hónapban elképzelhetetlenül sok segítséget, támogatást, szeretet kaptunk Tőletek. A gondviselés segített, a bajban szerencsénk is volt mindig, ami túllendített minket egy-egy holtponton.
Braziliában folyamatosan azt kérdezték a klinika dolgozói, hogy bírjuk, milyen nehéz lehet külföldön, egy számunkra idegen ajkú világban végigélni ezt a tragédiát. Őszintén mondom, a felénk áradó szeretet, empátia miatt ez egy pillanatig sem jelentett gondot.
Linda, aki annyi szeretetettel, figyelemmel, türelemmel segíti Petit, ami nem csak a mi iránta érzett szeretetünket és megbecsülésünket erősíti minden pillanatban, de mindenki tiszteletét kivívta Brazíliában és itthon is.
Zaránd, aki folyamatosan a Peti mellett volt kint és itthon is. Tartotta a kapcsolatot a hazai orvosokkal, bonyolította a Kiteline ügyeit. És türelmesen válaszolt a rengeteg telefonra, e-mailre. Kettejüknek köszönhető, hogy a Peti leletei idejében hazakerültek, leleményesen oldották meg a feladatot.
A kapcsolattartás és az otthoni feladatok maradéktalan ellátása hárult Gáborra és Orsira, akiknek nagyon nehéz lehetett messziről várni a híreket. Minden este ott kucorogtak a gép előtt, skype bekapcsolva, hogy „élőben” hallják a híreket!
Nem tudom egyenként felsorolni a barátok, ismerősök nevét, akiknek aggódó szeretét, figyelmét érezzük minden pillanatban. A lista nem teljes, de minden lépcsőfokon épp ott volt egy barát, ismerős, aki továbbegyengette, lendítette Peti sorsát. Kérem, hogy ne bántódjon meg, aki kimarad!
A kezdetektől velünk volt Hares (Harsányi László Dr.) , aki elsőként értesült a bajról, és azóta is rajta tartja a szemét Petin. Frenyó Sándor Dr. barátunk, aki előkészítette Peti fogadását a Traumacenterben, ő műtötte hétfőn és azóta is nap, mint nap érezzük gondoskodó szeretetét, figyelmét. Dr. Vékássy László a logopédus, aki minden nap jön Petivel foglalkozni! Csaba Laci – Peti keresztapja, aki rendületlenül, minden nap átmasszírozza Petit.
És az első esti zökkenő után az itthoni nővérek, orvosok is szeretettel, gondoskodással veszik körül Petit. Budakeszin dolgozik egy gyerekkori barátom, Mészáros Éva, így kezdetben nem csak idegenek lesznek Peti körül.
A kinti agysebész, mikor mondtam, hogy nem tudok aludni, csak zokogok egész éjjel, mindig azt válaszolta, hogy még mennyit fogok sírni ezután, nem is hiszem el. Hát igaza van! Azt is jósolta, hogy új élet kezdődött nemcsak Peti, hanem a környezete, a mi számunkra is, amelyben nagyon sok örömünk lesz, minden apróságnak fogunk tudni örülni. És igaza volt! Átértékelődtek a dolgok, az eltelt idő, különösen az első szörnyű egy hét, amíg Peti életéért imádkoztunk, megváltoztatott mindannyiunkat. Ma már tudjuk, hogy minden apró eredmény mögött milyen erőfeszítés rejlik, és nagyon – nagyon tiszta szívből örülünk ezeknek. Mindenki arra figyelmeztetett, hogy sírni a Peti ágya mellett tilos, de mikor tegnap délután halkan elénekeltük neki a Mennyből az angyalt, és elsírta magát – először a baleset óta – azt egyikünk sem úszta meg könnyek nélkül! És még tartogatott más örömöket is a Szenteste.
Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget és kérem, hogy továbbra is kövessétek figyelemmel a Peti sorsát! Hosszú út áll előtte, a felépüléshez nagy szüksége lesz barátokra, szeretetre, támogatásra.

3 thoughts on “

 1. Kedves Peti! Kedves Linda!
  Mnden nap gondolok Rátok, és amikor csak tudok, ránézek a blogra, mert nagyon izgulok Petiért és drukkolok! Erősen hiszem, hogy – bár idő kérdése, – de minden helyreáll benne, vele! Minden tiszteletem Lindáé mindazért amit tesz, még ha személyesen nem is ismerem. S persze mindazoké is, akik mellette vannak. Szívből kívánom Peti mielőbbi gyógyulását! Ha van bármi, amiben segíthetek, szívesen megteszem! Továbbra is lélekben meletted leszek és igyekszem erőt továbbítani Neked az univerzumon keresztül! Aloha!

  • Szevasz Kiscsacsó!

   Örömmel olvasom Linda sorait, hogy egyre jobban vagy! Szuper jófej csajod van! Köszi Neki, hogy ennyit tudunk Rólad! A családodról pedi mindig is tudtuk, hogy zseniális!
   Tudod, aki Jánosi Ilona kedvence tudott lenni a Kaffkában fizika órán, annak minden könnyen megy, szóval ebből is sikerül majd egy jelessel kiszállnod, biztos vagyok benne 🙂
   Peti, ha úgy érzed, hogy már van kedved és erőd (no és persze időd is a sok-sok feladatod mellett) ahhoz, hogy egy kis ex-Kaffkás szeánszot tartsunk Nálad, akkor jelezd (Lindán kresztül vagy annak örülnénk a legjobban, ha már Te magad tudnál írni :-), tudom idővel ez is ööszejön majd) Szóval a Kaffkás kemény-mag csak arra vár, hogy lásson Téged: Benkóczy Pepe, Aklan Gyuri, Hajdú Bajzsó, Szekér Bogi, Bézy Szaxi, no és persze én is!!!
   MÁS!
   Ha bármilyen gyógyszerre vagy orvosi, vagy gyógytornász kapcsolatra lenne szükséged, csak keressetek meg (06-30/9-84-15-84), mert sok ilyen kontaktom van. Ha tudok azonnal ugrom és segítek!
   Sokat gondolok Rád és ha létezik olyan, hogy “erőátvitel”, akkor rengeteget küldök Neked az enyémből! Hajrá!!!!!!
   Puszi: Trixi

  • Drága Peti!

   Gyuritól értesültünk Rólad. Barátnőd és a családod jóvoltából végigolvasva a blogodat kívánok Neked sok erőt és kitartást, mert abban biztos vagyok, hogy TE ezt végig tudod csinálni!!! Nagyon szurkolunk Neked!!! Ha minden nap csak egy fontos eseményt jegyezhetnék bele a naplómba, akkor a mai az lenne, hogy boldog vagyok, hogy írhattam Neked. Millió puszi Neked, a családodnak és így ismeretlenül a barátnődnek is!

   Szekér Bogi és persze a szüleim, a testvérem (Balázs) és a kis családom is Veled van!

   Ui: Dévény Anna manuális terápiája is csodákra képes, különösen a mozgásfejlődés területén. (1122 Budapest, Moszkva tér 16.)www.deveny.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .