Költözés – Tomatis terápia

Tomatis terápia és puzzle

12162129_10206651659183865_623992326_o 12164626_10206651659223866_1706534841_o 20150925_214823

Elnézést, régen nem jelentkeztünk, nagyon sűrű napjaim voltak, mivel nem volt autóm, sokkal több időbe telt az utazás, fáradtabb voltam, ráadásul a Naphegyen még nincs internet.

Szeptember közepén Esztónál szüreteltünk, Zsuzsival náluk is aludtunk, anyáék pedig Gáborkáéknál Tihanyban. Mézédes a must, én is vittem haza, azt hittem, egy hét után alkoholízű, de nem. A Toyotával, apáékkal mentünk mi is, mert az Opel még mindig rossz. Péntek este Zsuzsival SUPoltunk, csendes, sima volt a víz. Szombaton a szüret után Benson Marci és még mások is kipróbálták az SPK4-et és a RACE-t, ügyesek voltak.
Másnap átvettük a lakást a Naphegyen a bérlőtől. A konyhabútort kicsit lelakták, apa ígérte, hogy hoz asztalost és kijavítják. Anya mondta, hogy festessünk ki, Orsi a mázolást is javasolta. Így a festők dolgoztak majd egy hétig, mi Zsuzsival egész héten pakoltunk a Nagyszebenben, anya előkereste az Ördögoromban a garázsban tárolt cuccaimat – edények, háztartási gépek, stb, elmosogatta, újracsomagolta őket.

Közben apával elintéztük a jogsit, de még mindig nem volt kész az autóm!

Szeptember 26-27-én, szombat-vasárnap költöztünk. Apa a Toyotával, Gábor egy furgonnal többször fordult. Volt, amit az Ördögoromba, volt amit egy raktárba, a legtöbb holmit a Gellérthegybe vitték. Zsuzsinak el kellett utaznia, anya takarított.
Nagyon jó érzés volt visszaköltözni, élvezzük! Egy perc alatt megszoktam!

Hétfőn elkészült az autó is, elég drága lett az alkatrész sajnos!
Múlt hétvégén a Velencei tavon szerveztünk nyárbúcsúztató túrát. Most is jól sikerült, pedig csak két nappal korábban hirdettük meg.
Többször voltam mostanában apával úszóedzésen.
Szerdán a Széchenyi fürdőben voltunk Zsuzsi anyukájával, aki itt volt Pesten pár napig, segített Zsuzsinak pakolni.
Este kocsmában voltunk Gáborral, a Naphegyről jó közel volt!

Csütörtökön 2 hetes TOMATIS-terápiát kezdtem, napi 2 óra, két héten át, szombat-vasárnap is.
Zsuzsi találta ezt a lehetőséget, még tavasszal. Érdekesnek tűnt, elmentünk megnézni, megcsináltam a tesztet is. De kiderült, akinek epilepsziára való hajlandósága van, annak nem ajánlott. Így elvégeztettük nyár elején az ehhez szükséges EEG vizsgálatot, és negatív lett! Ez megnyugtató minden szempontból! Már ezért megérte!
Mindennap kellett volna menni, és mivel nagyon messze voltak, őszre halasztottam. Most kiderült, Budaörsön is nyitottak „rendelőt”, így most odajárok. Amíg a fülhallgató a fejemen van, vagy alszom, vagy játszom, elkezdtem egy nagy puzzle-t kirakni. Tetszik az egész!

Egy kis összefoglaló arról, mi ez a Tomatis terápia:
A dr. Tomatis által kidolgozott módszerek alapján végzett tréning az agyvérzés utáni rehabilitációban azon betegeknek tud segítséget nyújtani, akiknek a mozgás, kommunikáció, beszéd és hangképzés terén vannak problémáik, illetve egyensúlyi, tájékozódási gondjaik vannak.
Elméletének kiindulási pontja az a tény, hogy az emberi szervezet minden izmát a vesztibuláris rendszer irányítja, ennek egyik fontos része az egyensúlyi szerv, mely a fülben helyezkedik el. A fül és az egyensúlyi szerv stimulálása a vesztibuláris idegrendszert is élénkíti, így kihat a mozgásra, testtartásra, beszédre, térérzékelés és egyéb készségekre. Hanghullámokkal stimuláljuk a fület és a vesztibuláris rendszert. Ez általában az izomtónus változását eredményezi, a finommozgás képessége, a járás összképe fejlődik. Javul a kommunikációs hajlandóság és képesség. A rosszul hallott frekvenciák észlelésének stimulálása révén javul a beszédkészség. A tréning közvetlen összeköttetést alkot a kommunikáció és a hallásészlelés között, ami javítja a hallás-, figyelemképességet, a beszédhang, beszéd, nyelv, mozgás és testtartás feletti uralmat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .