Rövid hét volt, ami érdekesen alakult. A továbbképzések miatt kevesebb foglalkozás volt, sőt tegnap a Gábor tartotta az OORI-ban úszást. Nagyon elégedett volt, mert Péter egyre többet teljesít, egymás után, folyamatosan háromszor úszta át a medenecét (ez 3 x 25 méter). Az óra alatt összesen háromszor ismételte ezt meg! Tegnap volt más újdonság is, egy új terapeutánál, gyógytornásznál voltunk, múlt héten vizsgálták meg Pétert, és ennek alapján belevágunk ebbe. Nem ígértek semmit, hiszen régi a sérülés, de úgy döntöttünk, mindenféleképpen végigcsinálunk egy kúrát. Ez a módszer eltér a hagyományostól, egy speciális „manuális technika”. Én úgy értettem, hogy a hagyományos terápiák során passzív mozgást, mozgatásokat  végeznek, ami fontos, de  a sérülés, a bénulás miatt zsugorodott izmok és inak természetes szöveti állapotát ezekkel nem állítják helyre és a hiányzó mozgásokat sem indítják be. Kívülállóként ez speciális masszázsnak tűnt, a tegnapi kétórás kezelés során különböző testrészeken, különböző  testhelyzetekben (előredőlés, kar felemelése) Mónika keresett és talált rengeteg becsomósodott izmot, inat, ezeket próbálta meg fellazítani. Péternek néha fájt, néha ellazult, jólesett neki. Úgy gondoljuk, ez csak hasznos lehet!
Új szokást vezetett be Péter, reggelente tornászik! Ma arra mentem be hozzá, hogy fekvőtámaszokat csinált az ágyon!
Ma csak logopédia volt, és délután Péter már le is ment Dórival a Balcsira, hiszen holnap lesz a Surfbeach nyitóbuli! Tavaly ilyenkor még nem akart mutatkozni idegenek előtt, és a nyitásra nem akart lemenni. Most viszont nagyon várta ezt a hétvégét, egész héten izgult,  az időjárás miatt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .