"Ó, Isten, teremts hát a semmiből
Új esztendőt nekünk,
Fehér lapot, hogy írjuk végre rá
Igaz történetünk':
A szeretet s a jóság álmait.
Hogy akarhassuk, amit szeretünk
S váljék valóra, amit akarunk(…)"

Reményik Sándor 1920 Szilveszteréből való soraival köszöntött minket ma reggel Anikó, de az egyik kívánságunkat végül Peti váltotta valóra: ma végre meghallottuk a tisztán zengő (ahogy Brazíliában azt valaki olyan szépen megfogalmazta, mesemondós) hangját! 🙂

Természetesen nem egy "Boldog Új Évet"-tel kezdte, de nekünk az "o", "a", "á" betűk legalább olyan sokat jelentettek! Hogy is kezdődhetne ennél szebben a 2009? Minden napra ennyi csodát kérünk, Peti megdolgozik érte keményen! 

 

17 thoughts on “

 1. Kedves Péter!

  Habár majdnem voltál odaát,
  várt itt család s jóbarát,
  bocsájtsd meg egom dalát,
  inkább cifrázz ezernyi o-a-át!

  Boldog Újesztendőt!

  • most olvasom a fantasztikus új hirt.Ez oriási hiszen ez azt jelenti amit mindenki vár,hogy megbirkózik Peti ezzel az óriási feladattal.Fantasztikusak vagytok mind az egész család.Úgy gondolom,hogy ennyi közös imádságnak van eredménye.Azért mert nem jelentkeztem eddig személyesen az nem azt jelenti,hogy mindennapi imáimba nem vagytok benne.Zsuzsit rögtön hivtam az új hirrel és örömujjongásba törtek mind ki.Erőben és kitartásban kivánok egy boldogabb évet.Muci

  • Mindenki, aki magashegyi túrán vesz részt, az tudja, hogy a csúcsra csak előre megtervezett kis lépésekkel lehet eljutni.
   Kedves Peti.
   Te most ezt az utat járod, és ha szemedet nem csak a csúcsra, hanem „föléje” is emeled, biztosan eljutsz a csúcsra.
   Kivánok Neked sok erőt, kitartást és türelmet a mihamarábbi gyógyuláshoz az új évre
   sok szerettel Gábor

  • Ugyanúgy gondolok Rád Peti és Rátok tisztelt szerettei minden nap!
   Kivánom hogy az újfajta érzékelés és értékek észlelése bologabbá tegyen Titeket a 2009ben.
   Boldog Újévet – merek ezért ilyet kivánni!
   És igyekszem én is tanulni mindabból, ami történik Veled!
   barátod stico

  • Kedves Peti és Szeretteid!

   Az előző üzenetemet kicsit elbénáztam (jó sokszor bemásoltam), de ez is csak azt mutatja, hogy nagyon akartam nektek írni. Az elmúlt hetekben nagyon vártam az első kiejtett hangokat, és lám, az új esztendő meghozta. Kis gyakorlás és hamarosan szavakká állnak össze. Csak bátran tovább!
   Anikónak köszönjük a gyönyörű Reményik verset, Lindának a csodás, élvezetes stílusát, és persze a háttérben ügyködő fiúknak/lányoknak is gratulálunk.
   Puszi, Marica

  • Szia Peti!

   Fantasztikus sebességgel haladsz előre,nagyon nagy örömöt szereztél, ilyen erővel, kitartással és csodákkal teli új évet kívánunk Neked!

   Vannak akik várják a csodát,és vannak akik csinálják!…..Te ilyen vagy :o)

   Szeretettel ölellek

   Petra

  • Drága Anikó és mindenki a családban!
   Csodálatos a Reményik vers és az uj hirek is Petiről.Külön öröm,hogy Reményik Sándor édesanyám unokatestvére volt és soraival segit
   nektek,Petinek és mindannyiunknak.
   Szeretettel várjuk a további örömhireket
   Aladár

  • Kedves Peti!

   Sokat gondolunk Rád! Sikeres Új Esztendőt, továbbra is ilyen látványos gyógyulást kivánunk Neked!
   Dóri és Zoli

  • szia Peti!

   Nagyon Boldog Új Évet és további kitartást kívánok Neked és minden Érted drukkoló blogtársadnak!
   szzsuzsa

  • Pedro,
   annyira jó olvasni nap mint nap a te csodálatos Lindádnak és annak a sok barátnak a sorait, akik körülvesznek téged.

   Kívánom hogy, mint annyi minden másban ebben a nehéz helyzetben is mutass nekünk példát az akaraterőddel és küzdeni tudásoddal! Mi Veled vagyunk!

   g

  • Kedves Peti!
   Most hallottam anyukáméktól az újabb híreket a szárnyaló fejlődésedről. Biztos vagyok benne, hogy mire ezt az üzenetet leírom, újabb hangokat tudsz kiejteni (a magánhangzókon kívül az „m” betűről tudunk) és úgy közlekedsz majd, mint a szélvész. Már a kezdetektől példaképe lettél a gyógyulni vágyóknak.

   Kedves Linda!
   Nemcsak kitünő író lehetnél, de bármilyen segítő foglalkozást is választhatnál magadnak, amennyi hit, szeretet, együttérzés, alázat, tenniakarás, ösztönző erő, szellemesség, kitartás van benned.
   További sok-sok erőt és mosolyt kívánunk Nektek és az egész családnak,
   Marica, Viola, Roli

  • Kedves Olvasók,
   először is kicsit helyesbítek. A Reményik verset egy barátunk küldte jókívánságként, én csak „felhasználtam”.
   Szépen kezdődött számunkra az év. Úgy látjuk, Petinek javára vált a pár napos nyugalom. Megszoktuk, megszerettük a gyönyörű új környezetet. Megismertük a nővéreket és ők is megismerték Petit, így talán könnyebb lesz az átállás az elkövetkező „munkás” időszakra.

   És persze minden napra kaptunk valami szép ajándékot Petitől. Folyamatosan bővül az általam vezetett „eseménynaptár”.
   Nem csak a tudása gyarapszik, hanem feltölt minket az a hihetetlenül sok szeretet, gyöngédség, amelyet az együtt töltött időben kapunk tőle.

  • Kedves Peti!

   Most hallottam anyumtól hogy mennyit fejlődtél ennek szívből örülök.Bár mi nem ismerjük egymást személyesen sokként ért amikor meghallottam hogy mi történt.Nagyon szeretjük a Lindust és sokat hallottam már rólad.Nagyon örülünk hogy jobban vagy sokat gondolunk rád.A Hegyi Gábor és én sokat beszélünk rólad és nagyon drukkolunk hogy minnél hamarabb teljesen felépülj!!Remélhetőleg majd a Gábor is ír neked ide pár szót 😀
   Kívánok neked sok szépet és teljes gyógyulást az újévre!
   Juli

  • Szia Peti,

   Ahogy a Juli is írta sokat gondoltunk rád az elmúlt napokban… apummal is! Szinte hihetetlen amilyen ütemben gyógyulsz! Mindig öröm visszatérni erre a portálra, hogy újabb jó híreket olvassunk rólad. Sok erőt és kitartást kívánok neked az újévre is!

   Hegyi Gábor, a kölyök:)

  • Kedves Csaba-család, Linda, Zari, mindenki!

   Boldog Új Évet mindenkinek. Nagyon örülünk a híreknek, és nagyon sokat szurkolunk Petiért, és biztosak vagyunk benne, hogy akarattal és kitartással, mindent el fog érni. De ha bármiben segítség kellene, akkor mi itt vagyunk, segítünk, és megyünk, csináljuk!

  • Petikém! Amikor legközelebb mész majd valamerre, ne felejts el beugrani Californiaba egy szörfözésre és egy merülésre mert már régen megígérted! Sziszi

  • Szevasz Kiscsacsó!

   Nagyon örülök az új híreknek!!!
   Képzeld, pár napja volt egy álmom, amiben a baleseted után találkoztam Veled és a Benkóczy Pepével, amikor egy autóból szálltatok ki és síléceket pakoltatok az útra. Biztos ez is egy jel, hogy milyen gyorsan is haladsz a gyógyulás útján, mert az álmomban már tényleg nagyon jól voltál 🙂 Sejtem, hogy kemény „feladat”, amit most csinálsz, de kitartás, mert, amikor azt hisszük, hogy már elfogyott minden erőnk, akkor valójában még rengeteg titkos duracell kerülhet elő :-), olyanoknál, akik igazán akarnak. És Te is ilyen valaki vagy! Szóval hajrá Peti! Sokat gondolok ám Rád és nekem is erőt ad, amikor nap, mint nap olvasom Linda vagy a családod sorait! Puszi: Trixi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .