Javuló olvasás, Pásztó, őszi SUPolás

Bajon voltunk búcsúban Zsuzsival 3 hete. Olyan volt, mint a Vidámpark. Sokan voltak. Kb. tízféle hinta volt, én is kipróbáltam egyet. Sokfelé forgott, Zsuzsi szerint a végén zöld lettem. A többiek nem ültek fel velem.
Október 5-én volt apa szülinapja, beszaladtunk az Ördögoromba, több részletben ünnepeltünk.
A gyerekektől – Lackótól, Gabótól elkaptuk a fertőzést, mindenki beteg volt pár napig, Gabó iskolába sem járt egy bő hétig.
Bálint Éva azt mondta, hogy folyamatosan, jól olvastam hangosan, belejátszhat a Tomatis! Múlt csütörtökön fejeződött be a „kúra”.
Egy hete almaszüret volt az Ördögoromban, megint jó sok alma termett, 4 rekesz lett.
Pölös itthon volt a héten, találkoztunk hármasban, éjjel kettőig beszélgettünk.
Csütörtökön este Zsuzsival elmentünk Győrbe a szüleihez. Pénteken továbbutaztunk Lipótra. Ásványrárón megálltunk egy halászlére, finom volt. Utána a lipóti termálfürdőbe mentünk, klassz volt, jól kilazítottuk magunkat. Lipóton aludtunk, Zsuzsi apukájának volt a szülinapja. Az idő, a táj gyönyörű volt. És elmentem egy utolsót SUPolni a helyi tóra, jól ment, bár a lábam belógott a vízbe, ami kicsit hideg volt.
12394381_10206976864873804_104728768_o
Szombat délben jöttünk haza, Minyon és Sümi esküvőjére voltunk meghíva. A buliban kettőig táncoltunk, limbóztam is. Gyalog mentünk haza a Barabás Villából.

Pénteken apa és anya Csaba Laciékkal Pásztóra utaztak. Csaba nagyapa posztumusz kitüntetést kapott a pásztói önkormányzattól 56-os tevékenységéért. A díjat Dömsödi Gábor polgármester adta át. Nagyapa tanítványai és a Magyarok Világszövetségének helyi tagjai egésznapos programot szerveztek nekik. Történeteket meséltek a tanárjukról és api ötvenhatos tevékenységéről. Neki köszönhető, hogy nem volt vérengzés, bosszúállás Pásztón.

 

 

 

20151023_145336