Jól, bár a tervezettől merőben eltérően telt Péter hétvégéje. Tegnap Esztó vitte masszázsra, ami kivételesen – Móni továbbképzése miatt – halasztódott szombatra. Sajnos a borfesztivál kiesett, de majd biztos lesz helyette más, közös program. Ma délelőtt Gáborral (a papájával) elmentek megnézni Gábor (a testvér) célba érkezését, aki  indult a Triatlonon. És itt volt egy nagyon klassz élménye! Találkozott egy MBA-s évfolyamtársával, beszélgettek, és nem azt kérdezte Pétertől, hogy mi történt, hanem lehet, észre sem vette, mi a baj, amíg a Gábor meg nem mondta! Én is egyre jobban tudok Petivel telefonon beszélgetni, olyan szép kerek mondatokkal válaszol és visszakérdez! Bezzeg egy éve! Ha hívtam Németországból, pár szóval tudtunk csak kommunikálni. Péter nagyon készült Borisz egyéves szülinapjára, de az is elhalasztódott későbbre. Ez a hétvége így alakult! Viszont én hazaértem 🙂

Monival dolgozik Peter


Gáborral – egy minket  nagyon megrendítő és elgondolkodtató könyvet olvasunk, örök hála Éles Csabának érte! Már mindkettőnknek van egy-egy saját példánya, hogy tudjunk jegyzetelgetni benne és Orsiéknak is adtunk egyet! Azt hiszem, többen megnézték annak idején Dr. Jill Bolte Taylor videóját a Youtube-n. Sokszor gondoltam, hogy jó lenne írni neki, mert a filmben csak az hangzik el, hány évig tartott a felépülése, de nem derült ki, milyen fokozatok, lépések voltak  az ő gyógyulási folyamatában. Persze ez csak terv maradt! Nem tudtuk, hogy “Mennybe döngölve” címmel megjelent magyarul a könyve, ezt kaptuk Csabától  a Peti szülinapi bulija előtt. Jill amerikai agykutató, 37 évesen kapott stroke-t, és a tapasztalatait, tanácsait írja meg a könyvében. Én már csütörtökön, kifelé a repülőúton ezt olvastam. Alaposan megríkat, ahányszor kézbe veszem. Nem könnyű, de nagyon hasznos olvasmány mindannyiunknak. Természetesen a két eset csak annyiban hasonlítható össze, hogy neki is baloldali stroke-ja volt. Sérült a beszédközpontja, a beszédértése és sok szellemi képessége, más, mint Péternél, mégis nagyon jellemzőek és használhatóak a tapasztalatai, az észrevételei.És ami a leglényegesebb, teljesen felépült!

2 thoughts on “

 1. Szia Peti!

  Nagyon örülök,hogy ilyen sikerélményed volt!Ez is alátámasztja amit mi, folyamatosan tapasztalunk és látunk,hogy milyen fantasztikuan haladsz előre!
  :o)

  Millió puszi
  Petra

  • Kedves Peti!

   Sokszor van velem, hogy elszomorodok, elkeseredek, és nincs kedvem tovább csinálni semmit. Néha sokkal egyszerűbbnek érezném egyszerűen kilépni abból, ami nehéz és küzdelmes számomra.Ilyenkor azonban feljövök ide, és elszégyellem magam, előtted és magam előtt is. Mert itt olvasva mindenről, amit teszel, látom, hogy mekkora erővel mész előre, és milyen keményen dolgozol. És ma is úgy éreztem, hogy a fejemre nőtt a világ,hogy nem tudom tovább csinálni (pedig az én feladataim közel sem olyan nehezek mint a tieid), és feljöttem és olvastam rólad,és arra gondoltam, hogy csak egy családból vagyunk, bennem is kell lennie erőnek, kitartásnak.:)
   Szerintem nem egyedül vagyok, ha azt mondom, hogy sokunknak nagyon jó példa vagy, és nagyon sok erőt ad látni a te céltudatosságodat.
   Elégedett leszek magammal, ha az életem során fele olyan erős tudok lenni, mint te.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .